Dezbatere literară: Mircea Cărtărescu, alături de Ioana Pârvulescu, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu

0
521

literaturaScriitorul Mircea Cărtărescu este invitatul Ioanei Pârvulescu, joi, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, în cadrul unui eveniment dedicat autoarei, “aşezat sub semnul jurnalului”, informează un comunicat de presă.

“Vă aşteptăm pentru o seară în care Ioana Pârvulescu ne va citi în premieră pagini inedite din jurnalul ei (1997-2014) şi poeme din volumul ‘Cum continuă povestea’. Alături de autoare se vor afla Mircea Cărtărescu şi Lidia Bodea, directorul Editurii Humanitas. Lectura şi dezbaterea care va urma vor fi încheiate de o sesiune de autografe”, menţionează sursa citată.

“Purtăm în noi mai multe vieţi. Problema e pe care o actualizăm. Purtăm în noi mai multe cărţi. Problema e pe care o actualizăm. Am ales-o, de data aceasta, pe cea de poezie. Un jurnal pe care l-am acumulat interior de-a lungul anilor şi căruia acum i-a venit momentul: încercări primejdioase de a înţelege şi prinde în vers lumea, cu mine cu tot în ea, pentru că poezia are acces la lucruri imposibil de exprimat în orice alte vorbe ‘pe-nţeles’. Cred că în poezie se pot spune în cuvinte inocente lucruri mult mai dure decât în proză. Cum continuă povestea. E un semn de întrebare în titlu, care mă nelinişteşte încă. Se află aici o bună parte din vieţile şi din morţile mele”, notează Ioana Pârvulescu, citată de Humanitas.

Ioana Pârvulescu a iniţiat şi coordonat la Editura Humanitas colecţia de literatură universală “Cartea de pe noptieră”.

Pasionată cititoare de documente de tip jurnal, memorii, scrisori şi ziare din care reface lumi pierdute, a scris mai multe cărţi de eseuri, reeditate de mai multe ori, între care “Întoarcere în Bucureştiul interbelic” (2003), “În intimitatea secolului 19” (2005), “Cartea întrebărilor” (2010).

Preocuparea autoarei pentru Caragiale s-a concretizat în două eseuri: “În Ţara Miticilor. De 7 ori Caragiale (2008)” şi “Lumea ca ziar. A patra putere: Caragiale” (2011).

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here