Dezbatere literară „Mihai Eminescu”, la Veneția

0
193

eminescuZiua Culturii Naționale și împlinirea a 165 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu (1850-1889) vor fi sărbătorite joi, 15 ianuarie, printr-o serie de evenimente la Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția.

Programul include proiecția unui fragment din primul documentar despre viața poetului, realizat în anul 1914; o prezentare de imagini noi și de epocă ale locurilor din Botoșani, Iași și București care păstrează amintirea poetului, sub titlul ‘Orașele lui Mihai Eminescu’, concepută de studenții universitari, și un recital de poezii alternate cu fragmente clasice interpretate la vioară. Participanții vor fi studenții cursului de limbă, literatură și cultură română de la Universitatea Ca’ Foscari.

Traducerea textelor cuprinse în documentar a fost realizată de Adriana Runcan; secțiunea ‘Orașele lui Mihai Eminescu’ este rodul colaborării dintre: Nicoleta Cheptea, Raluca Leach, Consuela Verdes, Enrico Cazzato și Leonardo Bressanin; poeziile vor fi recitate de Giulia Visentin, Olga Patras și Roxana Roman, cu acompianiament la vioară de Tatiana Gavriliță.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.