Despre tulburările lumii de astăzi: Credincioşii să se pregătească pentru apropierea de Paharul Vieţii

0
94
Credincioşii să se pregătească pentru apropierea de Paharul Vieţii
Credincioşii să se pregătească pentru apropierea de Paharul Vieţii

Şi a zis lor Iisus: Eu sunt pâinea vieţii; cel ce vine la Mine… nu va înseta niciodată. Ci am zis vouă că M-ati și văzut pe Mine, și nu credeţi. Tot ce îmi dă Mie Tatăl, la Mine va veni, şi pe cel ce vine la Mine nu-l voi scoate afară (In. 6, 35-37).

Credincioşii să se pregătească pentru apropierea de Paharul Vieţii

Din aceste spuse ale Mântuitorului se vede limpede că El porunceşte celor credincioşi şi râvnitori pentru dorirea creştinească să se împărtăşească deseori cu preacuratul Lui trup şi sânge, să se împărtăşească chiar zilnic cei ce pot în condiţiile lor de viaţă să se pregătească zilnic pentru apropierea de Paharul Vieţii.

Dacă năzuim în fiecare zi spre mâncarea şi băutura cea stricăcioasă, pământească, suntem cu atât mai mult datori să flămânzim și să însetăm de mâncarea nestricăcioasă și de băutura nestricădoasă, care sunt Trupul şi Sângele începătorului vieţii noastre, Domnului Iisus Hristos.

Sunt mulţi neştiutori şi între monahii şi preoţii necărturari

Totuşi, sunt mulţi neştiutori şi între monahii şi preoţii necărturari şi chiar cărturari, care socot un lucru nepotrivit şi chiar păcătos ca mirenii evlavioşi să se împărtăşească în fiecare săptămână şi chiar în fiecare zi.

Părerea lor este potrivnică poruncii Domnului nostru îmbelşugat în dragoste, Care doreşte ca credincioşii să se îngrijească de împărtăşirea cât mai deasă cu preacuratul Lui Trup şi Sânge. Amin.

“Despre tulburările lumii de astăzi”, Sfântul Ioan de Kronstadt. Traducere din limba rusă de Adrian şi Xenia Tănăsescu-Vlas, ediția a II-a. Editura Sophia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.