Desert de post – Biluţe cu nuci

0
877
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
biluteModalitatea de preparare a rețetei este foarte simplistă, deoarece nu necesită coacere. Este un desert delicios şi atractiv pentru cei care postesc.

Biluţele au un aspect elegant, iar cu doar 8 ingrediente ce sunt la îndemâna oricui vă va convinge să o adăugaţi în lista reţetelor preferate.

Ingrediente

400 g de nucă

300 g de biscuiţi

2 linguri de miere

2 linguri de cacao

1 sticluţă de esenţă de rom

o ceaşcă de stafide

1 pachet de margarină de prăjituri

1 pachet de fulgi de nucă de cocos

Hidratăm bine stafidele, le punem într-un bol cu apă, cât să le acopere. Adăugăm mierea şi esenţa de rom.

Cu ajutorul robotului de bucătărie sau a maşinii de tocat, măcinăm fin miezul de nucă şi biscuiţii. Pentru a simţi bucăţi crocante în biluţe, folosiţi câţiva biscuiţi şi puţină nucă zdrobită (nu le măcinaţi complet).

Biscuiţii măcinaţi şi nuca se pun într-un castron, se amestecă şi se adaugă cacaua.

Margarina se pune într-un vas la topit, la foc mic. După acest proces, turnăm margarina într-un castron, şi amestecăm. La final se adaugă stafidele hidratate (cu tot cu apă).

Plămădim compoziţia şi potrivim de gust.

Frământăm biluţe de mărimea unei nuci, punem nucă de cocos într-un vas şi rostogolim biluţele prin nucă de cocos. Dacă doriţi ca biluţele să fie mai crocante la exterior recomand adăugarea seminţelor de cheia sau de susan.

Facultativ: Lista poate continua cu adăugarea bananelor, alunelor, migdalelor, de susan, bucăţi de ciocolată neagră (de post), sau alte ingrediente care vi se par potrivite cu aceste biluţe delicioase.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here