Desert simplu de Sărbători – budinca de vanilie

0
1024

budincă de vanilieBudincă de vanilie – pregătiri de Sărbători

Au mai rămas două zile până la Sărbătoarea Nașterii Domnului Nostru Iisus Hristos.

Pe ultima sută de metri, toate gospodinele „duc o luptă acerbă” cu ceea ce se numesc pregătiri de Sărbători, motiv pentru care se documentează temeinic prin cărți, reviste sau internet.

V-ați pus vreodată întrebarea ce se întâmplă dacă te afli la început de drum la capitolul dulciuri și deserturi, dar îți dorești foarte mult să pregătești „cu mânuța ta” ceva dulce pentru Crăciun?

Ei bine, noi o să încercăm să vă oferim o mână de ajutor în acest sens, drept pentru care în rândurile ce urmează vă vom prezenta cea mai facilă rețetă de budincă de vanilie.

O să aflați cu surprindere că prepararea ei nu vă răpește mai mult de jumătate de oră, iar ingredientele necesare sunt dintre cele simple.

O să vă suprindă sau nu, dar această rețetă de budincă de vanilie este foarte ușoară, ea neavând în compoziție nici zahăr și nici grăsimi vegetale. Așadar, dacă nu v-am convins încă, vă spunem că acesta este desertul perfect pentru masa de sărbători.

Budincă de vanilie 1
Ingrediente:
  • lapte de migdale cu aroma de vanilie
  • amidon de porumb și extract de vanilie (nu esență de vanilie!)
Budincă de vanilie 2

O altă rețetă ce conduce la o budincă de vanilie delicioasă conține următoarele ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • un baton de vanilie
  • 3 gălbenușuri
  • 120 g zahăr
  • făină sau amidon alimentar
  • un praf de sare
Mod de preparare:

După ce ne-am procurat cele necesare, trecem la următorul pas: prepararea. Vom bate gălbenușurile cu zahărul, apoi vom adăuga făina, sarea , respectiv 250 ml lapte; amestecăm mereu pentru a nu se forma cocoloașe. Apoi punem la foc cealaltă cantitate de lapte cu batonul de vanilie, iar în momentul în care va începe fierberea se poate turna un pic din compoziția cu făină; în tot acest timp nu se oprește din amestecat.

După ce a dat câteva clocote, se ia de pe foc; se poate turna apoi în forme și se lasă timp de o oră la rece.

Găsiți mai multe rețete la rubrica Stil de viață.

Alexandra Gîrbea

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.