Descoperire URIAŞĂ a arheologilor români

0
163

DESCOPERIRE URIASADescoperire URIAŞĂ a arheologilor români.

Arheologii români au făcut o descoperire istorică lângă Carei, în judeţul Satu Mare. Descoperirea făcută de aceştia stârneşte interes atât în Europa, cât şi în Statele Unite.

Străinii vor să vină în România să studieze scheletul unui războinic uriaş, care a trăit în sec. 16 înainte de Hristos.

Vor analiza şi alte trei morminte aflate în apropiere, despre care se presupune că au legătură cu strămoşii războinicului preistoric, deja botezat Goliat.

Câţiva muncitori care lucrau la excavarea zonei au descoperit mormântul care a atras imediat atenţia specialiştilor. Războinicul a fost înmormântat în afara cimitirului existent în vechea aşezare, cu un pumnal pe care îl purtau doar cei cu rang înalt. În plus, statura lui impresionantă le-a trezit curiozitatea arheologilor.

Imediat l-au botezat Goliat: “Un mormânt de războinic foarte masiv. Din ultimul raport antropologic reiese că are 1.81, o înălţime foarte mare pentru preistorie. În perioada preistorică statura omului este foarte mică”, a declarat Cristian Virag, arheolog la Muzeul Judeţean din Satu Mare.

Pumnalul are şi el valoare de tezaur.

Specialiştii cred că războinicul a încălcat cumva regulile, dacă nu i-a fost permisă înhumarea alături de comunitate, scriu cei de la stirileprotv.ro.

În apropierea mormântului au mai fost descoperite alte trei cripte, înalte şi de 20 de metri, unde se presupune că ar fi înhumaţi strămoşi ai războinicului, însă cu ritualuri fastuoase ale vremii.

O probă din scheletul uriaş a fost trimisă în Germania pentru analize amănunţite.

Cules de Alina Magdici

Sursa: cultural.bzi.ro

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.