Descoperire inedită în apele Antarcticii: balenele cu cioc

0
235
Conform http://www.hotnewes.ro, noua specie are o structură care nu se potrivește tocmai perfect cu speciile cunoscute de balene cu cioc, lăsând deschisă posibilitatea ca ea să aparțină unei specii necunoscute.

specieSpecialiștii au catalogat balenele cu cioc ca făcând parte din a doua familie de cetacee (un grup format din balene şi delfini) ca mărime, acestea încadrându-se în cea mai puțin cunoscută categorie de mamifere de dimensiuni mari.

În anul 2014, s-a confirmat existența unei noi specii de balenă cu cioc, balena Deraniyagala, ajungându-se astfel la un număr de 22 de exemplare.

Potrivit sursei mai sus enunțate, balenele cu cioc sunt foarte evazive, se scufundă la mari adâncimi şi petrec foarte puţin timp la suprafaţă. Prin urmare, sunt greu de reperat.

Cu toate acestea, ele produc sunete unice pe care le folosesc pentru a se orienta în adâncuri, sunete pe care cercetătorii le pot folosi pentru a le urmări şi a le înregistra mişcările.

Cântecul a rămas întipărit în mintea oamenilor drept semnalul Antarctic BW29.

Acesta a fost înregistrat într-o zonă apropiată de insulele sudice ale arhipelagului Orkney, insulele sudice ale arhipelagului Shetland şi Peninsula Antarctică.

Într-un studiu publicat în Journal of Marine Mammal Science, o echipă de cercetători a evidențiat faptul că semnalul Antarctic BW29 a fost înregistrat de peste 1000 de ori, în 14 ocazii diferite, şi este unic în ceea ce priveşte tipul de sunete care compun cântecul.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.