Descoperire arheologică extraordinară în centrul Timișoarei

0
153

O echipă de arheologi, coordonată de Alexandru Szentmiklosi, a decoperit urmele asediului prinţului Eugeniu de Savoya asupra Cetăţii Timișoarei.

descărcareArheologii de pe şantierul din Piaţa Unirii au scos la lumină fortificaţia turcească a Timisoarei, care îşi avea palisada sub actualul Muzeu de Artă, iar la o adâncime de 3,40 metri au descoperit un nivel de cenuşă cu resturi de împletituri din nuiele, scrie Timiş Online.

Aceste urme din şanţul de apărare „surprind exact momentul asediului lui Eugeniu de Savoya asupra Cetăţii Timisoarei”, a susţinut arheologul Szentmiklosi.

De asemenea, arheologii au descoperit şi un al doilea sunt de apărare turcesc, precum şi o casă turcească de mari dimensiuni, cu un șanț de fundare de 14 metri şi alte case turceşti timpurii.

Printre obiectele găsite se află şi numeroase fragmente de ghiulele din vremea asediului lui Savoya, vase întregi din perioada austriacă şi o monedă bătută de Ferdinand de Habsburg între anii 1526 -1552.

Sursa: ziare.com

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.