Decembrie- Să trăim luna magică, cu bucurii în suflete

Decembrie - Bilanțul unui sfârșit de an

0
282
Decembrie-Târg Crăciun Sibiu
Decembrie-Târg Crăciun Sibiu

Decembrie – Bilanțul unui sfârșit de an

Decembrie -A venit și luna Decembrie. S-au deschis și târgurile de Crăciun. Și luminițele sunt peste tot, ca o aureolă de speranță și de bucurie. Bradul din Piața Constituției, stă ca un uriaș verde, împodobit cu mii de luminițe , spre bucuria celor mici și a celor mari. Nu este sărbătoare mai veselă ca Nașterea Domnului și Crăciunul va fi  încă o dată, dătător de bine și de fericire.

Ce ne-am putea dori mai mult în această perioadă a anului, în care așteptăm cu un fior de sfială, Crăciunul?

Decembrie -Ne dorim să fim cu toții împreună, să primim și să dăruim. Să fim mai generoși și să avem dragoste mai multă față de cei mai puțini norocoși. Zăpada care a căzut din vistieriile cerului, este albă și pufoasă ca în iernile cu miros de cozonaci , scoși din cuptorul mamei. Dor de copilărie și de povești despre cei de odată, dor de cei care umblau cu colindul în iernile geroase și grele. Azi nu mai sunt acele ierni. Atunci nimeni nu se plângea de asprimea lor, ci totul era un ritual de bucurie. Cu obrajii roșii și sufletele în palme, aduse în biserica Domnului ca prinos de Slavă, toți erau una cu cerul.

Rumeni și umflați erau și colacii pe care gospodinele din satele vremii îi pregăteau pentru colindători. În case mirosea a cetină de brad, portocale, vin fiert cu scorțișoară și a vanilie pusă pe biscuiții în formă de inimioare. Sufletele ni se încălzeau în casa primenită cu fețe albe de sărbătoare, cu ștergare tradiționale și multă iubire.

Decembrie de odată a venit din nou cu steluțe de zăpadă pe geamurile înghețate

Metropotam- Decembrie
Metropotam- Decembrie

Decembrie -În orașele mari, chiar și târgurile de Crăciun sunt pline de globulețe, dar și de produse tradiționale, căci fără acestea, nu am fi români. Puteți gusta  turtă dulce și un vin fiert, pomana porcului fiind de senzație ca în fiecare an. Nu lipsesc nici caltaboșii, cârnații și multe delicii de sezon, care au un farmec aparte în perioada cea mai frumoasă din an.

Să ne primenim sufletele pentru a trăi magia Crăciunului. Să primim  fericirea care intră în casele noastre, însoțită de rugile bunicilor și în curând, de colindele copiilor. În curând vom avea de dăruit și de împlinit tot ce nu am reușit într- un an. Bilanțul anului ce a trecut, ne bate la geam. Și fie că am reușit sau nu să facem ce ne-am propus, mai avem  timp să medităm și să ne facem planuri pentru noul an. Deocamdată, să ne trăim luna Cadourilor așa cum se cuvine. Cu speranță și cu un strop de fericire!

Decembrie - Târg Crăciun București
Decembrie – Târg Crăciun București

Ionela Moldovanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.