Au deschis prima şcoală românească de muzică la Londra şi acum susţin un concert acasă

0
236

concert de CrăciunDoi tineri interpreţi orădeni, stabiliţi la Londra, unde predau folclor românesc, se vor întoarce în oraşul natal, Oradea, pentru un concert de Crăciun, pe 21 decembrie, ocazie de a-şi lansa cel de-al doilea volum de colinde, deja prezentat în Marea Britanie.

Potrivit directorului Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea, Marius Creţu, de câţiva ani, numele soliştilor Andrada Maria Brisc şi Florin Constantin Paşcu se regăsesc din ce în ce mai mult în perioada Crăciunului, fiind corelate de mulţi cu sunetul colindelor, informează Agerpres.

Cei doi artişti au lansat acum doi ani primul lor album, “Sus, boieri, nu mai dormiţi”, care a fost primit de către publicul orădean şi din diaspora cu o deosebită deschidere şi căldură. Anul acesta vor aduce în faţa publicului spectator un nou material, un nou CD cu colinde tradiţionale, cunoscute şi mai puţin cunoscute, culese din toate colţurile ţării.

Tinerii artişti orădeni au studiat la Oradea şi şi-au continuat pregătirea profesională în capitala britanică, unde s-au stabilit de mai bine de cinci ani. După absolvire, au îndrăznit să viseze şi au deschis prima şcoală românească de muzică din Londra, unde încearcă să ducă dincolo de graniţele ţării, tradiţiile şi valorile româneşti.

Andrada-Brisc-si-Florin-Pascu

Albumul “Coborât-a, coborâtu” ce urmează să fie lansat la Oradea, în 21 decembrie la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 19.00 a fost deja lansat în Marea Britanie.

Concertul de Crăciun din 21 decembrie va fi unul pentru toate gusturile, un spectacol cu instrumentişti de valoare, aleşi din ansambluri profesioniste din Oradea, care îi vor acompania pe cei doi în regalul de colinde. Invitaţi in spectacol vor fi Ansamblul folcloric “Florile Bihorului”, Nicu Moldovan, Adrian şi Leontin Arendaş, Nicoleta Miescu, Radu Alb şi alţii.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here