De ce trebuie să îți îmbunătățești comunicarea nonverbală?

0
959

Faptul că devii mai conștient de comportamentul nonverbal îți va îmbunătăți foarte mult abilitățile de comunicare.

Vei fi capabil să realizezi următoarele lucruri:comunicare

  • Vei putea recepta o serie întreagă de emoții, vei estima dispozițiile sufletești ale celorlalți și vei avea mai multe șanse să își dai seama, de exemplu, când cineva se simte trist, însingurat, fericit, mândru sau dezamăgit.
  • Vei fi capabil să “decodifici” limbajul trupului și, dacă exersezi suficient, această capacitate va deveni pentru tine o a doua natură, ca atunci când te uiți în ambele direcții înainte să traversezi strada.
  • Îți vei spori capacitatea de a înțelege comportamentul altor persoane, de a le anticipa problemele și de a evita capcanele ascunse.
  • Vei ști dacă primești sau nu mesaje contradictorii și vei fi capabili să identifici contradicțiile dintre lucrurile spuse și lucrurile pe care le gândește în realitate cealaltă persoană.
  • Îți vei dezvolta empatia și capacitatea de relaționare mai ușor decât dacă ai asculta doar ceea ce spun oamenii.
  • Îți vei dezvolta capacitatea de a convinge, de a motiva și influența alte persoane.
  • Vei putea transmite sentimente pe care nu le simți în realitate.

Să presupunem, de exemplu, că ești pe cale să susții o prezentare sau să participi la un eveniment social unde nu cunoști pe nimeni și nu te simți atât de singur de tine însuți pe cât ți-ai dori. Adoptarea unor semne și semnale nonverbale ce sugerează ˝siguranța de sine˝ nu numai că  te va face să te simți mai încrezător, ci te va face să te simți efectiv mai încrezător!

  • Vei fi sigur că lucrurile pe care le spui redau cu fidelitate ce simți.

Se întâmplă de multe ori ca tu sau interlocutorul tău să trimiteți mesaje contradictorii – spunem ceva prin cuvinte, însă comunicarea noastră nonverbală dezvăluie altceva.

Limbajul nonverbal va afecta modul în care te porți cu ceilalți și reacționezi la spusele lor, cât și modul în care reacționează ei la ce spui tu.

Există numeroase moduri în care cu toții comunicăm nonverbal, ca să poți folosi și înțelege aceste semne și semnale în scopul de a comunica mai eficient.

Cum să-ți dezvolți abilitățile de comunicare, Gill Hasson

Jurnal Spiritual

Mai multe articole scrise de acelaşi autor puteţi citi aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here