De ce se teme omul care a făcut hărţile cu coordonatele Terrei trimise de NASA în spaţiu

0
149
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Dr. Frank Drake, savantul care a conceput unele dintre hărţile trimise de NASA în spaţiu, în anii 1970, pentru a le arăta unor posibile civilizaţii extraterestre coordonatele Terrei, se teme că acestea pot fi periculoase.

Totuși, expertul a declarat că şansele ca cineva să dea peste aceste hărți sunt extrem de mici.

Trebuie spus că acest tip de hărţi, care arată coordonatele Terrei în raport cu mai mulţi pulsari, au fost puse pe patru sonde spaţiale, care au ajuns deja dincolo de sistemul nostru solar.

Atunci când au fost instalate aceste hărți, toți cei de la NASA erau optimişti şi credeau că extratereştrii sunt fiinţe paşnice, a povestit astronomul, într-un interviu acordat National Geographic.

„Nimeni nu s-a gândit, măcar pentru câteva secunde, că acesta ar putea fi un lucru periculos”, a declarat Frank Drake.

Acesta a colaborat cu NASA pentru hărţile plasate pe vehiculele spaţiale Pioneer 10 şi Pioneer 11, lansate în 1972 şi 1973. Desene similare au fost montate şi pe sondele Voyager 1 şi Voyager 2, lansate în spațiu în 1977.

De altfel, Drake nu este singurul om de știință care are rețineri privind alte ceivilizații din univers, Stephen Hawking a avertizat că extratereştrii ar putea provoca dispariţia speciei umane. Celebrul astrofizician a făcut comparație, în acest caz, cu întâlnirea dintre flota lui Columb şi populaţia indigenă din America, care, potrivit lui Hawking, „nu s-a terminat prea bine”.