De ce şcoala e importantă

0
2422

scoalaO diplomă înseamnă certificarea cunoştinţelor şi joacă un rol important în viața socială și profesională. O diplomă îți poate deschide multe uși, îți poate oferi multe oportunități de pe piața locurilor de muncă și implicit posibilitatea de a câștiga mai mult.

Un studiu recent realizat de UNICEF, a arătat că un procent de 19% din elevii români renunță la studiile liceale.

Implicațiile sociale ale abandonului școlar, înainte de absolvire vor avea repercusiuni pe tot timpul vieții. S-a constatat că adolescentele care renunță la studii sunt mai predispuse să devină mame tinere, decât cele care își continuă studiile. De asemene s-a remarcat și o creștere a încălcării normelor sociale și juridice în cazul minorilor care au abandonat școala, față de cei care și-au continuat studiile.

În ceea ce privește educația, o diplomă de absolvire a liceului, oferă o două avantaje majore: oferă posibilitatea de a te înscrie la o facultate și implicit posibilitatea de a te dezvolta într-un cadru profesional care asigură un statut social și posibilitatea de creștere a veniturilor. De asemenea s-a remarcat o stratificare socială, tinerii care se concentrează spre o carieră evită să socializeze cu cei care și-au abandonat studiile.

Orice carieră ai alege, diploma de liceu este primul pas. Este obligatorie pentru admiterea la facultate pentru cei care care vor să își construiască o carieră. Un grad ridicat al școlarizării asigură o viaţă mai confortabilă și stimulează respectul de sine.

Absolvirea liceului asigură viitorului angajat o serie de alte aptitudini și trăsături importante pentru potențialii angajatori. Aceste aptitudini ajută absolvenți în atingerea potențialului lor maxim. Educația și cariera sunt strâns legate. De exemplu, este mai ușor să găsești locuri de muncă entry-level, dacă ai o diplomă de liceu. Dar dacă vorbim de construirea unei cariere, companiile aleg să promoveze pe cei care au un nivel înalt de studii, iar diploma de liceu rămâne doar o referință.

Un loc de muncă înseamnă pentru societate, mai puțini asistați social, iar pentru tine ca individ independenţă financiară și posibilitatea de a-ți urma visele.

Ema P.

Jurnal Spiritual

Puteti accesa:https://jurnalspiritual.eu/educatia-crestina/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.