De ce copiilor nu le place broccoli? Cercetătorii au găsit răspunsul

0
714

bebelus-broccoli

Copiilor nu le plac alimentele verzi, iar broccoli este cât se poate de verde. Potrivit oamenilor de știință italieni, creierul nostru apreciază valoarea caloriilor și gustul plăcut al alimentelor în funcţie de culoare; astfel încât roșul este considerat gustos, iar verdele, de nedigerat.

Astfel, susțin cercetătorii, deoarece alimentele sunt percepute mai întâi cu văzul, culoarea alimentelor ne face să vrem să mâncăm sau nu ce avem în farfurite.

În consecință, se pare că oamenii preferă în mod natural să aleagă alimente, cum ar fi carnea roşie în locul celor verzi cum este broccoli. Instinctiv, cautăm culoarea roşie şi în mâncarea gătită.

„Sistemul nostru vizual a evoluat pentru a identifica cu ușurință fructele şi legumele mai nutritive din spaţiile verzi din jur”, a explică Raffaela Rumiati, profesor pentru ştiinţe cognitive şi coordonator al studiului, din cadrul Institutului Internațional de Studii Avansate din Trieste.

„Suntem fiinţe vizuale, spre deosebire de animale, cum ar fi câinii care se bazează mai mult pe miros. Distingem în mod special roșul de verde”, a adăugat cercetătorul.

Drept urmare, cu cât este mai roșu un aliment în formă neprelucrată, cu atât este mai probabil ca acesta să fie bogat în calorii. Alimentele verzi sunt, de obicei, dietetice. Acest lucru este valabil și pentru alimentele procesate, deși în acest caz, culoarea îşi pierde eficienţa ca indicator de calorii.

Ana Grama

Jurnal Spiritual