Darurile lui Dumnezeu pentru om

0
470

DumnezeuAdevăratele daruri ale lui Dumnezeu pentru om – Tinerețea, sănătatea, persoanele dragi, familia, prietenii, natura sunt bogățiile noastre – Care sunt bunurile și calitățile pe care trebuie să le apreciem

„Un om se plânge de soarta lui și cârtea împotriva lui Dumnezeu:
– Unora le trimite Dumnezeu multă bogăție, dar mie nu mi-a dat nimic. Cu ce să trăiesc, când nu am niciun bănuț chior? Auzind acestea, un bătrân i-a spus:
– Oare ești atât de sărac, cum te vaieți? Ți-a dat Dumnezeu tinerețe și sănătate?
– Acestea, ce-i drept, mi le-a dat: cu puterea și cu sănătatea pot să mă laud.
L-a luat bătrânul de mâna dreaptă și l-a întrebat:
– Ți-ai tăia această mână pentru o mie de lei?
– Nu, nu mi-aș tăia-o.
– Dar stânga?
– Nici stânga.
– Dar ai fi de acord să fii orb pentru zece mii de lei.
– Doamne ferește! Pentru toți banii din lume, nu mi-aș da vederea.
– Iată, vezi, a spus bătrânul, câte bogății ți-a dăruit Dumnezeu, iar tu să te vaieți?”
„Pilde și istorisiri pentru copiii creștini”, Editura Areopag

Pe ce punem preț – Cum apreciem ce primim de la Dumnezeu

Atât de multe avem și nu știm să le apreciem. Nu recunoaștem valoarea sănătății decât când o pierdem, nu prețuim o persoană decât când nu mai este, nu apreciem familia și prietenii decât când rămânem singuri. Nimic nu are o valoare mai mare ca sănătatea, integritatea corporală și mentală.
Sunt bunuri și calități despre care considerăm că ni se cuvin, le luăm ca atare până când suntem puși în situația de a renunța la ele sau de a le pierde. Nu conștientizăm întotdeauna când o persoană este lângă noi, nu îi spunem cât de necesară este prezența ei, cât de mult o iubim. Când ne este aproape vedem acest lucru ca pe ceva firesc, natural.

Durerea apare după ce pierzi o mână sau vederea, cum spune pilda, dar nu trebuie să treci prin asta pentru a realiza importanța lor. Simplul gând că ești întreg trebuie să te determine să aduci recunoștința și mulțumirea ta către Dumnezeu.
Așadar, oferă cuvinte frumoase celor din jur și întărește-le cu fapte, fă-i să simtă că pui valoare pe prezența și sprijinul lor. Nu compara ce ai tu cu bogăția altuia, fiecare primește cât trebuie, până la urmă, bucură-te de ce ai acum și ia maximum din ce-ți oferă ziua de azi. Gândește-te la asta!

Te invit să vezi și „Vorbește-le altora cu dragoste!”.

Mihaela Mușetescu