Dacă Biblia ar avea grai…

0
110
Dacă Biblia ar avea grai… Ea ar striga: „Oameni buni, eu sunt Cartea lui Dumnezeu, citiţi-mă!

Eu sunt descoperirea lui Dumnezeu, cercetaţi-mă! Sunt Cartea Vieţii, iubiţi-mă!

Dumnezeu este autorul (scriitorul) meu! Cercetaţi-mă şi veţi afla în mine pe Dumnezeu! Veţi afla toate încercările şi lucrările ce le-a făcut dragostea lui Dumnezeu, în decursul veacurilor, pentru mântuirea voastră, a păcătoşilor, apa cea vie şi mana cea cerească!…“

Un pui de vultur trăia împreună cu găinile

Un lucru interesant am văzut într-un sat de sub poalele munţilor Carpaţi. Un vânător prinsese un pui de vultur şi îl domesticea. Domesticirea (îmblânzirea) puiului de vultur ajunsese până acolo că trăia la un loc cu găinile. Râcâia cu ele prin gunoaie şi se culca împreună cu ele în coteţul de găini. Puiul de vultur îşi pierduse cu totul firea sa de pasăre zburătoare prin înălţimi pline de soare şi lumină.

Omul este făcut să trăiască o viaţă duhovnicească, o viaţă de înălţimi sufleteşti.

„Iar dacă aţi înviat împreună cu Iisus Hristos, – scrie Apostolul Pavel – umblaţi după lucrurile cele de Sus, nu după cele de jos!“ (Coloseni 3, 1-2). Mântuitorul ne-a dat putere, ne-a dat aripi să ne ridicăm spre înălţimile vieţii duhovniceşti, ca să trăim o viaţă în duh, o viaţă duhovnicească.

Însă cei mai mulţi creştini şi-au pierdut aceste aripi; au Pierdut dorul şi plăcerea de a se înălţa cu sufletul spre mălţimi pline de soare şi lumină sufletească.

Cei mai mulţi creştini îşi trăiesc viaţa afundându-se mereu în coaja pământului şi râcâind în gunoiul păcatelor şi patimilor lumeşti. Oare nu cumva trăieşti şi tu, cititorule, o astfel de viaţă cufundată cu totul în coaja pământului şi în gunoaiele patimiior şi păcatelor lumeşti?

Unde să scape?…

-Oare unde să mai scap de ostaşii ăştia cu predicile şi cântările lor? – întreba şi se tânguia, într-un sat, un mare necredincios. -În iad! – îi răspunse un trecător.

„E numele meu!“

Dar tu ce te-ai apucat să citeşti în Biblie? – zise un om către un ostaş din Oastea Domnului. Nu-i pentru tine cartea asta!… -Ba e tocmai pentru mine – răspunse ostaşul – căci, uite, stă scris numele meu în ea! -Unde?

-Aici unde zice: „Iisus Hristos a venit în lume să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu“ (I Timotei 1, 15).

600 istorioare religioase, Preot Iosif Trifa Alte articole aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here