Câteva reguli de nutriţie pentru o alimentaţie sănătoasă

0
224
Cynthia Sass - nutritieNutriţia este unul dintre subiectele cel mai des abordate în discuţiile despre un stil de viaţă sănătos. Foarte multe persoane dau greş în ceea ce priveşte alimentaţia sănătoasă. Ei au prea multe reguli şi totul pare prea complicat, informează Huffington Post.

Experta în nutriţie Cynthia Sass spune că o metodă simplă pentru un regim alimentar sănătos este aceea de a urma o serie de reguli simple. Amintim: includerea fructelor şi legumelor în meniul fiecărei mese de peste zi.

Pe lângă creşterea aportului de vitamine, minerale, antioxidanţi şi fibre, consumul de fructe şi legume de cel puţin cinci ori pe zi este legat de un risc scăzut de instalare a unei serii de boli croncie, precum maladiile cardiovasculare şi unele tipuri de cancer. În plus, fructele şi legumele pot lua locul unor alimente mult mai bogate din punct de vedere caloric. Acest lucru ajută la menţinerea unei greutăţi normale, scrie Huffington Post, citat de Mediafax.

Apa trebuie să fie principala băutură de peste zi.

Potrivit unui studiu publicat în American Journal of Nutrition, persoanele care consumă, în general, mai multă apă, în detrimentul sucurilor, băuturilor alcoolice şi a celor acidulate, tind să aibă o dietă mai sănătoasă, inclusiv mai bogată în fibre şi mai săracă în zahăr, şi să consume mai puţine alimente foarte bogate în calorii. Pe lângă faptul că menţine un nivel al hidratării sănătos, apa ar putea fi de ajutor în slăbit. Aoa scade apetitul şi creste nivelul metabolismului.

Cynthia Sass spune că este indicat consumul de cereale şi produse derivate din cereale integrale, în detrimentul celor foarte rafinate.

Cercetările arată că o dietă bogată în cereale integrale este legată de un risc mai mic de boli cardiovasculare, cancer, diabet şi obezitate. Acest lucru s-ar datora conţinutului mai mare de fibre. Ele ar ajuta tranzitul intestinal, menţin sentimentul de saţietate mai mult timp; ajută la reglarea nivelului glicemiei şi al insulinei din sânge.

Renunţarea la dulciuri este poate unul dintre lucrurile cel mai greu de făcut când vine vorba despre a începe o dietă. Sfatul nutriţionistei americane este ca renunţarea să se facă treptat şi nici măcar nu trebuie să fie definitivă. Cynthia Sass a spus că moderaţia este cheia unei diete uşor de ţinut şi sănătoase în acelaşi timp. Experta spune că cel mai uşor este ca persoanele care ţin dietă să renunţe treptat la produsele procesate foarte bogate în zahăr. Ei pot să le includă în meniu când şi când, în cantităţi mici. Astfel, vor fi satisfacute poftele şi se va menţine un echilibru psihologic necesar urmării unui regim alimentar sănătos.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here