Cuvinte vii rostite de părintele Arsenie Papacioc – Eroismul duhovnicesc

0
68

Cuvinte vii rostite de părintele Arsenie Papacioc – Eroismul duhovnicesc

  • Dumnezeu iubeşte eroii, nu cerşetorii!
  • În creştinism, diferenţa dintre tragedie şi dramă e că în tragedie eroii mor, iar în dramă eroii biruie. Noi n-avem tragedii. Noi avem numai drame. Eroii noştri au biruit.

Deşi au fost răstigniţi sau li s-au tăiat capetele. Ei, cine-i mai liber, cine-i mai biruitor acum? Acela care a tăiat sau acela căruia i s-a tăiat capul? Erou e cel care primeşte, nu cel care loveşte.

  • Rămâneţi eroi numai ai lui Hristos, şi vitejia voastră va avea un nume atunci când vă veţi birui pe voi înşivă.
  • În luptă se desăvârşeşte eroul.

Lumea care trebuie pusă la punct nu e lumea din afară, ci lumea din tine.

Farmece

  • Duhurile rele nu se tem chiar de toţi; ele există, dar nu se tem chiar de toţi. Sunt oameni care au o tărie interioară; la aceştia sunt arşi dracii de prezenţa lor.
  • Nu patima în sine este primejdia cea mai mare, ci faptul că tu eşti inconştient, că tu vrei mai departe să te îndulceşti de ea, nu lupţi ca să o dobori, ca să te aşezi pe poziţie. Atunci te ajută harul, când te aşezi pe poziţie. Când nu lupţi, şi te complaci în patima aceea, atunci te faci casă de draci, şi vin fel de fel de duhuri şi de farmece.
Dar, dacă eşti stăpânit de un păcat şi îţi pare rău şi te aşezi pe poziţia bună împotriva păcatului, atunci îţi ajută harul. Dacă nu te aşezi pe poziţia de luptă, şi te simţi bine în cloaca aceea, atunci harul nu te ajută. Şi farmecele prind la anumite persoane, se constată. Uite, eu sunt de 50 de ani în mănăstire şi n-am văzut, n-am prea văzut în mănăstire farmece reuşite. Dar, în schimb, vine lumea fermecată! Sunt aici, în Dobrogea, de 20 de ani, şi spuneam şi altora, n-am văzut ca aici atâta lucrare de duhuri rele, de farmece. Stăpâniţi de farmece, îi leagă ca să nu se însoare, sau ca să nu mai fie buni ca potenţă bărbătească. Însă se şi vindecă pe rupte – datorită rugăciunilor – căsătoriile care sunt lovite de aceste duhuri. Vin şi se plâng: „Doamne, iartă-mă! Scapă-mă!” Scapă pe o bucată de vreme. Dar, dacă nu se astâmpără…

Ochii prin care vedeam cerul

Alte articole aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here