Copiii sunt invitaţi să afle curiozităţi despre ţestoase, la Muzeul Antipa

0
467

curiozităţi despre ţestoase,O conferinţă inedită în care copiii vor afla curiozităţi despre ţestoase va avea loc duminică, începând cu ora 11.00, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”.

Potrivit unui comunicat, conferinţa reprezintă un dialog activ între copiii prezenţi în sală, George Ştefan Năzăreanu şi cei doi asistenţi ai săi, Dodi şi Roni.

Dodi este un urs polar căruia îi dă viaţă Ana-Maria Cucută. Roni este prietenul său vorbăreţ, însufleţit de Ramona Vornicu, reprezentantă a Uninvented Theatre. După o călătorie de trei ani prin habitatele Terrei, neînfricaţii “exploratori” Dodi şi Roni se întorc pentru a împărtăşi copiilor descoperirile lor extraordinare din lumea plantelor şi animalelor.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate curiozităţi, adaptări fascinante şi metode inedite de supravieţuire ale ţestoaselor. Vor afla care sunt problemele generate de om şi ce soluţii ar trebui aplicate la nivel global pentru protejarea acestora.

“Cele mai vechi fosile de ţestoase cunoscute până în prezent datează de acum 220 milioane ani. Acest lucru înseamnă că ţestoasele sunt printre cele mai vechi reptile de pe planetă. Ele sunt mai vechi decât şopârlele, şerpii sau crocodilii. În prezent trăiesc 327 specii de ţestoase de apă şi de uscat de diverse mărimi şi culori, cu carapace bombate sau aplatizate, în aproape toate tipurile de habitate. Din nefericire, multe sunt ameninţate cu dispariţia, în principal datorită omului”, se arată în comunicat.

Taxa de participare este de 10 lei/copil şi 20 lei/adult. Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 70 de locuri pe e-mail: [email protected] sau la telefon: 021.305.60.31

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here