Curiozitati despre scriitori celebri- Daca nu stiati

0
753

 

Scriitori celebri

Ernest Hemingway a fost autorul unor romane celebre, câştigător al premiilor Pulitzer şi Nobel. Scriitorul american a iubit la nebunie pisicile și a ajuns să aibă la casa din Key West, Florida, aproximativ 60 de pisici, jumătate dintre ele sufereau de polidactile, o malformație congenitală.

Cum a devenit Hemingway un mare iubitor de pisici? Un căpitan de vas i-a oferit acestuia prima pisică cu şase pernuţe, iar din acel moment, scriitorul a devenit cel mai mare iubitor al felinelor care au această particularitate.

 Inca cateva curiozitati:

Bogdan Petriceicu Haşdeu şi-a început carieră literară scriind în limba rusă.
Cămil Petrescu s-a oferit voluntar să plece pe front şi a fost respins în repetate rânduri din cauza constituţiei sale astenice.
 Cu excepţia lui William, toţi membrii familiei Shakespeare au fost analfabeţi.
Doar doi laureaţi ai Premiului Nobel pentru Literatura au refuzat să-l ridice: Boris Pasternak şi J.P. Sarte.
Primul sub presiunea autorităţilor sovietice, iar cel din urmă pentru că nu dorea să-i fie asociat numele cu o instituţie. Interesant este şi fapt că premiul respectiv consta în câteva sute de mii de dolari.
Emily Dickinson, cea mai mare poetă a Statelor Unite, nu a publicat decât 7 poeme de-a lungul vieţii ei. Ieşea arareori din casa si majoritatea membrilor familiei, nu stiau ca ea scrie.

 Despre Saint-Exupery si alti autori celebri

 În întreaga sa carieră de pilot, Saint-Exupéry a suferit 15 accidente aviatice.
 Voltaire leşina ori de câte ori mirosea trandafiri.
Jack London este considerat ca fiind primul scriitor care a devenit bogat exclusiv de pe urma cărţilor sale. Asta după ce a fost refuzat de nu mai puţin de 600 de ori şi era să se lase de scris după ce a primit doar 5 dolari pentru prima sa povestire acceptată.
 In anul 1974, la sfarsitul lunii februarie, scriitorul de ficţiune  Philip K. Dick, în timp ce se odihnea în casa lui, a avut o serie de viziuni puternice. Acestea au continuat şi pe tot parcursul lunii următoare, o combinaţie de modele geometrice vii cu imagini ecleziastice, cu scopul de a crea interpretări noi şi profunde a istoriei religioase şi literare.
Prima Biblie în limba eschimoşilor a apărut la Copenhaga în 1744.
Romanul „Mândrie şi prejudecată” de Jane Austen s-a numit iniţial „Primele impresii”.
 “Sa nu ucizi o pasăre cântătoare” este singurul roman scris de Harper Lee.
 Sursa: ‘DACĂ NU ȘTIAȚI… CURIOZITĂȚI DESPRE SCRIITORI’/ Revista Armonii Culturale.
Ionela Moldovanu