Cum scăpăm de infecție cu alimente ce conțin antibiotice – Care sunt aceste alimente?
Dorinţa tot mai multor persoane de a folosi antibiotice naturale pentru tratarea infecțiilor este tot mai mare. Antibioticele naturale sunt ieftine şi sigure. Alimentele au abilităţi surprinzătoare de a elimina şi a distruge microorganismele dăunătoare din corp. Înainte de a folosi un tratament cu antibiotice consultaţi medicul specialist.
Antibioticele sintetice au efect împotriva bacteriilor, fungilor şi ciupercilor.
Vom prezenta în cele ce urmează un top al antibioticelor naturale ce acţionează împotriva virusurilor, fiind recomandate în caz de gripă şi răceală.
Mierea Manuka
Alimentul care dă startul listei este mierea Manuka descoperită, în anul 1981, de doctorul Peter Molan. Potrivit studiilor sale, desfăşurate pe o perioadă de 15 ani, mierea de Manuka este unică în lume. Ea are numeroase proprietăţi antibiotice, antibacteriene, antiseptice şi antivirale. Mierea este colectată din floarea arborelui de Manuka, din Noua Zeelandă şi conţine un ingredient natural, responsabil pentru uciderea bacteriilor. Foarte multe persoane ce au folosit mierea Manuka informează că s-au tratat cu succes de infecții cu streptococi şi alţi patogeni rezistenţi la antibiotice. De asemenea, creşte foarte mult imunitatea. Este folosită în multe spitale din lume pentru tratarea rănilor.
Propolisul
Al doilea aliment recomandat este propolisul. Acesta, este un bun remediu pentru infecții respiratorii și întăreşte imunitatea. El creşte rezistenţa corpului în faţa microbilor.
Tinctura de propolis este cea mai bună formă de administrare a acestui produs. Se poate găsi sub formă de capsule, simple şi alte plante imunostimulatoare.
Oregano sălbatic
Penultimul aliment recomandat este oregano sălbatic. Acesta, are o substanţă valoroasă vindecătoare numită carvacrolul. Este eficient împotriva bacteriilor care produc infecții la nivelul tractului urinar, stomacului şi colonului. Poate fi folosit împotriva holerei şi ulcerului. Uleiul de oregano sălbatic are efecte antivirale. El protejează corpul de răceală, gripă, varicelă şi oreion. Are de asemenea puterea de a neutraliza muşcăturile veninoase ale şerpilor, albinelor şi păianjenilor. Este un remediu de prim ajutor preţios pentru rănile produse de arme ascuţite. Menţionăm că uleiul de oregano sălbatic nu este acelaşi cu uleiul de oregano simplu.
Usturoiul – cel mai folosit în caz de infecție
Cel din urmă pe listă, dar nu ultimul existent, este cu siguranţă cel mai folosit şi accesibil. Alicina (ingredientul activ din usturoi) este responsabilă pentru distrugerea bacteriilor dăunătoare și este eficientă în caz de infecție. Pentru a beneficia de acţiunea antibiotică a usturoiului, consumaţi-l crud, câte 1,2 sau 3 căţăi pe zi. Sau adăugaţi-l în mâncăruri, la final, iar dacă boala este avansată creşteţi doza.
Mai multe leacuri și remedii găsiți la rubrica Sănătate.
Mădălina M.
Jurnal Spiritual