„Cum se scrie”, aplicaţia care lămurește neclarităţile gramaticale

0
956

aplicaţia care lămurește neclarităţile gramaticaleUn elev pasionat de informatică a făcut o aplicaţie care să-i ajute pe cei din generaţia lui să vorbească şi să scrie corect din punct de vedere gramatical.

„Cum se scrie” a fost concepută de Mihai Zinculescu în doar trei săptămâni şi este completată periodic. Aplicaţia funcţionează că un dicţionar. Ea poate fi instalată pe sistemul Android al telefoanelor mobile, pentru a fi la îndemână tuturor.

Mihai, acum în vârstă de 17 ani, începuse şi el să facă greşeli, dar nu pentru că ar fi chiulit de la orele de gramatică, ci pentru că, spune el, a uitat regulile din cauza jocurilor pe calculator, relatează PRO TV.

„Am observat că în timp şi de ce îl scriam legat, pentru că în jocuri scriu prescurtat dc legat. Si mi-a venit ideea aşa, în timp ce scriam greşit pe jocuri, să fac o aplicaţie care să corecteze aceste greşeli mai mici sau mai mari. Am observat că unii colegi de ai mei scriu în teste fără diacritice! În testele la limba română”, a spus elevul, Mihai Zinculescu.

Mihai iubeşte în egală măsură pianul şi gramatica, aşa că în timp ce cânta s-a gândit cum să-şi pună planul în aplicare. În mai puţin de 3 săptămâni, aplicaţia era gata. Iar acum e folosită de 2.000 de tineri.

Aplicaţia lui poate fi folosită acum de cei peste 5 milioane de utilizatori care au pe telefoanele mobile sistemul de operare Android. În cel mai scurt timp, Mihai vrea să facă o aplicaţie şi pentru sistemul de operare IOS. Ultimul este folosit de alte câteva milioane de oameni.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.