Cum se naşte păcatul?

0
173

ViataChipul în care se naşte păcatul îl arată Sfântul  Apostol Iacov: „ Nimeni să nu zică atunci când este ispitit… Ci fiecare este ispitit când este tras şi amăgit de însăşi pofta sa. Apoui pofta, zămislind, naşte păcat, iar păcătul, odată săvârşit aduce moarte” (Iacov 1,13-15).

Din cuvintele acestea se înţelege foarte limpede că rădăcina păcatului stă în poftă.

Pofta lăsată să se întărească  în sufletul omului, fără a fi alungată, îl atrage, adică îl ispiteşte pe om. Din pofta întărită se naşte păcatul care la rândul lui aduce moartea. Fericitul Diadoh al Foticeii spune: „Răul nu este în fire, nici nu este cineva rău prin fire. Căci Dumnezeu nu a făcut ceva rău. Când însă cineva, din pofta inimii, aduce la o formă ceea ce nu are fiinţă, atunci aceea începe să fie ceea ce vrea cel ce face aceasta”.

Deci păcatul se săvârşeşte prin voia liberă a omului, dar naşterea lui depinde de unele pricini, dintre care mai însemnate sunt ispita şi ocazia la păcat.

Extras din ” Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă”

 Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here