Cum să scăpați de bătături și calozități?

0
372

Cum să scăpați de bătături și calozități?

Puteți să vă îngrijiți singur bătăturile și calozitățile, în afara cazului în care sunteți diabetic sau aveți probleme cu arterele.

bătături cum scăpăm

Bătături și calozități – Cum le înlăturăm?

Spălați-vă picioarele cu grijă și țineți-le în apă caldă vreme de 20 de minute. Luați o lamă de bărbierit cu un singur tăiș și țineți-o câteva secunde în alcool; folosiți același dezinfectant pentru bătături, calozități și pielea din jur. Spălați-vă pe mâini. Tăiați din bătătură sau calozitate spre centru, cu lama mereu paralelă cu epiderma.

Opriți-vă înainte de sângerare. Consultați medicul dacă nu puteți înlătura, fără a sângera, ceea ce pare o calozitate; înseamnă că e vorba despre un neg, care implică îngrijiri speciale.

Evitați apăsarea asupra labei piciorului pentru a evita apariția bătăturilor și calozităților

Apăsarea, nu frecarea, este cauza celor mai multe bătături și calozități folosind numai încălțări pe măsură și dacă se poate căptușite cu pâslă.

Încălțările căptușite corect reduc mult jocul labei piciorului și atenuează mult bolțile plantare prea cambrate. Singurul mijloc de a verifica dacă  încălțările se potrivesc întocmai este de a verifica singuri acest lucru. Iată ce trebuie să faceți.

Examinați lungimea pipăind eminența metatarsiană și nu vârful degetelor de la picioare

Pipăiți lungimea pe laterala încălțămintei și reperați umflătura de deasupra degetului mare, care trebuie să se găsească exact la punctul de curbură maximă a părții interioare a pingelei; încercați și așezat și în picioare, deoarece piciorul crește cu o jumătate de măsură sau mai bine sub efectul greutății corpului. Dacă picioarele au labele de lungimi ușor diferite, încercați-l pe cel cu laba cea mai lungă.

Citiți și Plantele medicinale – O alternativă la tratamentele nocive.

Examinați lățimea

Examinați partea din față a labei piciorului și degetul mic cu cel puțin o parte din greutatea corpului sprijinită pe acel loc; cum am mai spus, apăsarea, nu frecarea provoacă bășicile, bătăturile și calozitățile; asigurați-vă că degetul mic se poate mișca în voie când stați în picioare.

Examinați interiorul încălțămintei

Dacă la fiecare pas vă lăsați cu toată greutatea pe partea din față a piciorului, s-ar putea ca încrețiturile pielii să vă facă răni. Verificați bine acest lucru și rezolvați problema cât mai sunteți în magazin.

Verificați dacă tocurie sunt confortabile sau dacă alunecă ușor dintr-o parte în alta

Dacă nu izbutiți să găsiți încălțări absolut pe măsură care să îmbrace bine și partea din față și cea din spate a tălpii piciorului, examinați bine măcar partea din față, căutați ca totul să fie bine ajustat și verificați ca tocul să n-o ia într-o parte și alta, să se țină bine.

„Leacuri fără doctor – pentru marile și micile suferințe˝, Dr. John E.Eichenlaub

Jurnal Spiritual

Citiți și Care sunt plantele menționate în Biblie? (2).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here