Cum să te porți cu copiii tăi

0
168

copilBătrânul a început să-mi vorbescă în modul cel mai firesc, despre evenimentele vieții mele și familia mea, învățându-mă cum să mă port cu copiii mei, mai ales că doi dintre ei – cei mai mari, un băiat și o fată – erau la vârsta dificilă a adolescenței.

– Trebuie să discutăm acum despre fată și băiat, că cel mic nu are probleme deocamdată.

Mi-a adus în față imaginea întregii familii, descoperindu-mi, spontan, toate problemele. Acestea nu pot fi decât lucrările Sfinților în Biserică. A fost voia lui Dumnezeu ca și eu să am experiența Harului ce sălășluiește întru sfinții Săi. Părintele Porfirie mi-a descris amănunțit caracterele fetei și băiatului. Era ca și cum ar fi trăit lângă ei tot atâția ani ca și mine, ba chiar mai mult. Despre unul dintre ei mi-a spus că trebuie să-l întâmpin cu multă rugăciune:

– Toate câte ai vrea să-i spui lui – și el te-ar respinge din cauza caracterului lui – să-i spui lui Dumnezeu. Îngenunchează înaintea Domnului și, prin Harul Său, cuvintele tale vor ajunge în sufletul copilului.

Despre celălalt, mi-a zis:

– Acesta acceptă cuvintele tale, dar fii atentă, că le primești cu ușurință le și uită. La fel, îngenunchează și cere Harul lui Dumnezeu, ca vorbele tale părintești să cadă în pământ bun și să dea roade (I 63).

„Antologie de sfaturi și îndrumări” – Părintele Porfirie

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi:

Concentrate duhovniceşti de la Părintele Porfirie

Sfaturi pentru rugăciune

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.