Cum să îndepărtezi blocajele (I)

0
401

blocaj_energeticCând nu obținem ceea ce ne trebuie, sau nu suntem în legătură cu adevăratele noastre dorințe, devenim țepeni în imposibilitatea de a trăi sentimentele pozitive ale adevăratului nostru eu. În asemenea momente, trebuie să recunoaștem blocajul și apoi să-l folosim pentru a ne arăta drumul spre a obține ceea ce vrem folosind o diversitate de unelte și metode pentru a-l alunga. Nu e destul să simțim și să explorăm ce dorim.

Când întâmpinăm un blocaj, indiferent de cât de mult sau de puțin îl simțim, el nu dispare singur. Faptul că îl simțim îl face doar mai puternic. Aceste obstacole sunt dezaprobarea, depresia, neliniștea, indiferența, prejudecata, nehotărârea, amânarea, perfecționismul, resentimentul, autocompătimirea, confuzia și vinovăția. Pentru a le îndepărta, trebuie să ne apropiem de ele în mod diferit.

A simți obstacolele este ceva diferit de a simți o emoție negativă. Există 12 emoții pur negative de bază ( mânia, tristețea, frica, durerea, frustrarea, dezamăgirea, grija, necazul, gelozia, durerea, panica și rușinea). Toate celelalte se trag din acestea 12 de bază. Simțirea câtorva dintre ele ne va permite să ne întoarcem la adevăratul nostru eu. Spre deosebire de aceste emoții, simțirea obstacolelor ne va ține blocați. Motivul principal pentru care ne blocăm este că nu am simțit pe deplin și nu am îndepărtat emoțiile negative.

Deși e folositor să simțim emoțiile negative, ele nu  ne ajută să simțim aceste obstacole.

Pentru a îndepărta un blocaj trebuie să facem mai mult decât să-l simțim doar. De exemplu, a sta în preajmă și a simți dezaprobarea te va face doar să te simți victimă, neputincios să obții ceea ce vrei. Dar cufundarea în depresiune reafirmă doar faptul că nu ai nici un motiv să fii fericit. Simțirea unui obstacol nu contribuie cu nimic la apropierea de eul nostru. Această conștiință a celor 12 obstacole cu care ne blocăm este crucială.

Dacă avem o conștiință clară a felului în care suntem responsabili și a ceea ce putem face, suntem motivați să îndeplinim ce este nevoie pentru a îndepărta obstacolul. Putem să-l recunoaștem și să-l redirecționăm atenția într-un fel care ne ajută să ne readucă la adevăratul nostru eu.

A stărui și a simți negativitatea ne ajută numai când simțim emoțiile negative. Emoțiile pur negative ne ajută să găsim drumul înapoi spre echilibru, când ne îndepărtăm de adevăratul eu. Blocajele sunt diferite de emoțiile negative. Cunoașterea acestei distincții pune în evidență o mulțime de diferențe.

Neînțelegerea acestei distincții dă sentimentelor o reputație proastă. Oamenii își simt obstacolele și le merge rău. Ca rezultat, mulți se tem să-și privească sentimentele sau nu văd nici un sens în aceasta. Când și-au găsit timp să simtă obstacolele, ei s-au simțit mai rău în loc să se simtă mai bine.

Extras din „Cum să obții ceea ce vrei și să vrei ceea ce ai” – Un ghid practic și spiritual pentru succesul personal, scris de  John Gray, tradus de Ion Aramă

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here