Cum să asociem corect alimentele

0
165

mancareaAlimentele nu se digeră toate cu aceeaşi repeziciune, iar enzimele folosite de organism în acest proces diferă de la un tip de mâncare la altul, astfel încât combinarea lor incorectă duce la „războaie” între enzime. Rezultatul: proastă digestie, balonarea, constipaţia, sindromul de colon iritabil, apariţia crampelor şi altele.

Iată câteva avantaje ale asocierii sănătoase: arderea completă a grăsimilor, absorbţia bună a substanţelor nutritive din alimentele consumate, a enzimelor şi proteinelor, prevenirea obezităţii şi formării gazelor la nivelul tubului digestiv, stoparea balonării şi vindecarea constipaţiei.

Cum trebuie combinate alimentele în funcţie de grupele din care fac parte:

Grupa 1: este compusă din proteine – carne roşie, de pasăre, brânză, ouă, lapte, peşte, alimente care au nevoie de timp mai mare de digerare, circa patru ore. Acestea necesită sucuri gastrice acide.

Grupa 2: este formată din carbohidraţi – cereale şi produse preparate din ele (pâine, paste făinoase, biscuiţi, cereale pentru micul dejun), zahăr, dulciuri, dar şi legumele care conţin amidon, cum sunt cartofii şi porumbul dulce. Aceste alimente „ard” repede, cam în două ore, şi au nevoie de enzime care produc un mediu digestiv alcalin. Preferabil este ca masă de seară să fie compusă din hrană din această grupă, fiindcă se digeră mai uşor decât proteinele. Astfel, veţi avea un somn mai bun, organismul putându-se reface, nefiind obligat să lucreze din greu.

Grupa 3: este compusă din salate, unt, frişcă, legume care nu conţin amidon, seminţe, rădăcinoase, ierburi, condimente şi uleiuri. Aceste alimente pot fi combinate atât cu grupa 1, cât şi cu grupa 2.

Grupa 4: este formată din fructe. Ele se digeră cel mai repede (30 de minute) şi necesită alte enzime decât cele folosite pentru „arderea” alimentelor din grupele precedente. Cel mai bine este să fie mâncate dimineaţa. O masă compusă din suc proaspăt, preparat pe loc la storcător, plus câteva fructe proaspete este un început bun de zi pentru majoritatea oamenilor, deoarece asigură un necesar uluitor de energie. Singurele persoane care nu pot urma această recomandare sunt cele care au probleme cu mucoasa stomacală şi diabeticii.

 

Sursa: doctorulzilei.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here