Ceea ce mâncăm zi de zi s-a dovedit a avea un impact deosebit asupra organismului nostru.
Pentru a reuşi să ardă necesarul de grăsimi, sistemul nostru digestiv are nevoie de anumite alimente, printre care şi terciul de ovăz, considerată una dintre cele mai bune soluţii pentru micul dejun. Cercetătorii afirmă că acesta asigură o combinaţie inedită pentru corpul uman.
Aşadar, o cană cu terci de ovăz cald poate conţine 4 grame de fibre, respectiv 6 grame de proteine. Digestia carbohidraţilor este redusă, iar insulina este eliberată treptat. În acest mod, se va simţi o senzaţie de saţietate pe termen lung. Terciul de ovăz se consumă doar dimineaţa, folosind de preferat laptele vegetal: se amestecă fulgii de ovăz cu laptele şi se lasă 2 minute la fiert, apoi sub capac.
Asupra siluetei noastre îşi pune amprenta de cele mai multe ori şi alimentele pe care le consumăm zi de zi. De pildă, unele persoane nu-şi pot explica de ce se îngraşă, cu toate că nu mămâncă mai nimic. Ei bine, cu siguranţa acestea fac alegeri total greşite, neavând o dietă echilibrată în nutrienţi diferiţi. Pentru a avea un metabolism alert şi pentru a arde mai multe grăsimi, este recomandat a se consuma şi ceaiul de fenicul. Se bea o cană de ceai de fenicul seara, înainte de culcare. Proprietăţile acestuia sunt detoxifiante, ajutând la o digestie mai bună. Un beneficiu este şi faptul că previne balonarea şi împiedică depunerea grăsimilor.
Un alt aliment recomandat pentru o siluetă perfectă este ardeiul iute, deoarece capsaicina din compoziţia ardeiului iute va inhiba pofta de mâncare, ridicând temperatura corpului.
“Consumul cu regularitate a ardeiului iute în cantităţi moderate este recomandat, pentru a beneficia de efectul lor extraordinar de ardere a grăsimilor”, ne informează Dr.Oz.
De asemenea, fasolea roşie este folosită foarte des, întrucât ea oferă o senzaţie de saţietate într-un interval mare de timp. Mai mult decât atât, datorită conţinutului ridicat de amidon rezistent, jumătate din caloriile consumate nu se vor absorbi.
“Boabele de fasole reduc nivelul zahărului din sânge şi accelerează arderea grăsimilor”, mai spune Dr.Oz.
Pentru a scăpa de senzaţia de balonare şi gazele intestinale în urma consumului de fasole este bine de ştiut că ea va dispărea pe măsură ce sunt consumate cu regularitate. Ele ajută la formarea bacteriilor bune ce favorizează digestia.
Un alt remediu pentru a ne păstra o dietă de invidiat este năutul: o jumătate de cană cu boabe de năut asugurp 40% din necesarul zilnic de proteine, respectiv 70% din necesarul de fibre. Astfel, putem să ne stabilizăm nivelul de zahăr în sânge şi să ne controlăm mai facil poftele culinare. În aceeaşi măsură putem preveni consumul excesiv de alimente. Năutul conţine nişte grăsimi sănătoase ce împiedică depunerea grăsimilor în zona taliei.
Alexandra G.
Jurnal Spiritual