Cum putem sa fim mai buni?

Respecta-i pe cei din jur

0
1304

Respecta-i pe cei din jur!

Respecta-i pe cei din jur, chiar daca nu esti de acord cu parerile lor. Respecta-ti “concurenta” si te vei face remarcat si apreciat.

Nu fi o povara pentru prieteni, incurajeaza-i, asculta-i si nu da sfaturi gratuite.

Suna-ti parintii si intreaba-i ce mai fac. Invita-i in oras sau propune-le o scurta vacanta impreuna. Poarta-te elegant cu socrii tai sau cu rudele, chiar daca nu esti incantat de compania acestora.

Fii generos si fa mici cadouri persoanelor apropiate. Acestea nu trebuie sa fie neaparat scumpe. De exemplu, poti trimite un e-mail sau un sms amuzant cunostintelor sau prietenilor, ca sa le inseninezi ziua.

Nu fa totul pentru bani. Unele lucruri, cele mai importante, nu costa. Daca esti cu adevarat talentat, optimist si ai incredere in ceea ce faci, vor veni si banii. Nu fa din castigul material un scop in viata.

Nu uita sa imparti cu cei din jur succesul. Este aproape imposibil sa nu te fi ajutat cineva in cariera sau in viata( respecta-i). Daca ai obtinut ceva important, multumeste-le celor din jur ca ti-au oferit suport si incurajari.

 Invata sa ierti

Invata sa ierti. Tine-te de promisiuni. Respecta-i pe ceilalti. Zambeste. Crede. Mediteaza la tot soiul de lucruri.

Roaga-te si citeste. Cititul intotdeauna a facut oamenii mai buni, iar rugaciunea  ridica spiritul la cer.

Iarta ca si cum nu ti s-ar fi intamplat tie.

Lauda-i pe cei pe care i-ai vazut superiori si care te-au ajutat. Pana la urma, fiecare om pe care il intalnim, ne este superior prin ceva.

Nu lua lucrurile personal. Este cea mai buna metoda de detasare si de a te aduna in mijlocul unei crize existentiale.

Nu te lua prea in serios si fa in asa fel incat sa ai simtul umorului. Umorul este unealta prin care suntem atat de simpli si totusi atat de egali cu ceilalti.

Nu-i socoti greseala aproapelui tau. Cineva imi spunea: Azi gresesc eu, maine poti gresi tu! asa ca fii bun!

Raspunde la un cuvant urat, cu unul bun: Vorba dulce mult aduce! si respecta-i atat pe cei dragi cat si pe ceilalti oameni.

Spune-le ca ii iubesti, celor prezenti in viata ta, astfel nu se vor simti niciodata parasiti.

Joaca-te ca un copil si permite-ti sa fii copil din cand in cand.

Cauta prezenta naturii, ea va vindeca in mod subtil ceea ce oamenii nu observa, sau nu stiu ca tu duci in spate. Fiecare om duce o lupta despre care ceilalti nu stiu nimic!

 

Ionela Moldovanu