Cum putem avea o viata implinita?

Dumnezeu ne-a dat  viata in dar, cu bune si cu rele

0
202
dailycapuccino.nl- viata in dar

Dumnezeu ne-a dat  viata in dar, cu bune si cu rele

In viata nimic nu este intamplator. Fiecare intamplare este un dar de la Dumnezeu, fie ca ni se intampla bine sau rau. Atunci cand intalnim ispitele, acestea ne sunt scari catre cer pe care putem urca, mergand din putere in putere.

Si pentru rau si pentru bine trebuie sa-i multumim lui Dumnezeu, stiind ca acestea vin din mana Lui. Viata insasi este un montagne- russe, o calatorie prin care ne inaltam sau ne coboram, in functie de circumstante.  Nu este important ce ni se intampla si ce simtim, ci ce facem cu ceea ce simtim.  Milostivirea lui Dumnezeu, fiind ca roua care cade pe campurile verzi in diminetile cu rasarituri si speranta, este mai mare decat am putea noi sa o credem.

 Fuga de probleme

Nu mai fugi de probleme si fa-le fata cu demnitate. Scopul vietii este sa ne lovim de probleme, sa plangem si uneori sa cadem, sa invatam, sa ne adaptam si in final sa le rezolvam.

 Inceteaza sa te minti pe tine insuti

Poti duce in eroare pe oricine, dar numai pe tine nu. Cand vei reusi sa fii sincer cu tine insuti, acesta va fi cel mai mare risc, dar iti va aduce si numeroase satisfactii. Rezultatele se vor vedea fara doar si poate si viata ta se va imbunatati considerabil.

Nu-ti mai crea o imagine falsa

Una din cele mai dificile probleme din aceasta viata este aceea de a iesi din turma. A fi oaia alba intr-o multime de oi negre, este o provocare care te va face sa fii diferit si autentic. O sarcina grea este sa lupti impotriva celor care vor sa te faca sa fii ca majoritatea.  Cineva va fi intotdeauna mai puternic, mai destept, mai tanar, mai frumos, dar niciodata nu va fi ca tine.

Nu te agata de trecut

Nu vom putea sa reincepem un nou capitol in viata fara Dumnezeu si fara sa lasam bagajul de probleme in urma. Putem rescrie un capitol nou, fara a incerca sa-l citim mereu pe precedentul.

Fericirea nu costa mult

Sunt multe lucruri de care ne cramponam in viata noastra, sub motivul ca sunt scumpe si nu ni le putem permite. O casa, o masina, o investitie mai mare, toate necesita capital. Dar lucrurile care ne fac fericiti sunt gratuite. Iubirea, rasetele, momentele petrecute alaturi de cei dragi, prieteniile, viata, sunt daruri care ne-au fost daruite de bunul Dumnezeu si pe care le putem oferi gratuit.

 Ionela Moldovanu