Fără energie electrică, acest articol nu ar putea fi citit și asta deoarece creierul nu ar funcționa. Tot ceea ce facem este controlat și activat prin semnale electrice care rulează prin corpurile noastre.
Totul în jurul nostru este format din atomi. Atomii sunt formați din protoni, particule cu cu sarcina pozitivă, neutroni și electroni, particule cu sarcină negativă. Atunci cînd aceste particule se află în dezechilibru, un atom devine încărcat pozitiv sau negativ. Schimbul de electroni de la un atom la altul produce ceea ce numim energie electrică, relatează http://www.sciencedaily.com/
Oamenii de știință au dovedit a fi o teorie veche de 60 de ani cu privire la modul în care semnalele nervoase sunt trimise în corp, la viteze diferite ca impulsuri electrice. Cercetătorii au testat modul în care aceste semnale sunt transmise prin fibre nervoase, ceea ce ne permite să se ne mișcăm sau să percepem senzatii, cum sunt atingerea și mirosul.
Constatările de la Universitatea din Edinburgh au validat o idee propusă prima dată de laureatul premiului Nobel Andrew Huxley. Teaca de mielină, care înconjoară și izolează fibrele nervoase, are un rol deosebit de important în transmiterea impulsului electric de la de la o celulă la alta.
Teaca de mielină este întreruptă de-a lungul nervului, la intervale regulate, în puncte specifice care se mai numesc noduri Ranvier, după numele savantului care le-a descoperit.
Oamenii de știință, a căror activitate a fost finanțată de Wellcome Trust, au dovedit că, cu cât distanța dintre noduri este mai mare, cu atât semnalul se transmite mai repede. Teoria că distanța dintre aceste decalaje ar putea afecta viteza de transmitere a semnalelor electrice a fost propusă pentru prima dată de Sir Andrew Huxley, care a castigat Premiul Nobel in 1963 pentru munca sa.
Studiul, publicat în revista Current Biology, oferă o perspectivă nouă asupra a ceea ce se întamplă la persoanele cu leziuni ale nervilor. Acesta evidențiază, de asemenea informații despre cum se dezvoltă nervii în viața intrauterină și mai departe după naștere.
Profesorul Peter Brophy, director la Universitatea Edinburgh a declarat că “studiul oferă o perspectivă asupra modului în care funcționează sistemul nervos central și cel periferic și ce se întâmplă cu nervii care au suferit leziuni. Știm că nervii periferici au capacitatea de a se repara, dar lungimi mai scurte între noduri afectează viteza de transmitere a impulsului electric în corp”.
Pentru buna funcționare a organismului uman electricitatea este vitală. Semnalele electrice și răspunsul acestora sunt transmise rapid, permițând corpului să reacționeze în timp util. Aceste semnale vitale care asigură formarea si propagarea impulsului nervos sunt transmise din nodul sinoatrial. Acesta este situat în atriul drept și controlează ritmul bătăilor inimii noastre și mișcarea sângelui de la inimă la orice altă parte a corpului nostru. Este un stimulator cardiac natural și folosește semnale electrice pentru a stabili ritmul inimii noastre. De fapt, aproape toate celulele noastre sunt capabile să genereze electricitate.
Din moment ce totul se bazează pe aceste semnale electrice, orice șoc în sistemul electric al corpul este o problemă reală. Acesta poate cauza probleme coronariene sau îngustarea arterelor, iar dacă inima primește mereu semnale să se contracte, ea nu va a junge niciodată la o contracție completă și nu va putea pompa suficient sânge pentru tot corpul ceea ce ar putea provoca un atac de cord sau un ACV.
Emanuela P.
Jurnal Spiritual