Cum poate cafeaua să “topească” kilogramele în plus

0
84
Translate in

Teoria conform căreia cafeaua ajută când vrei să scapi de kilogramele în plus, se dovedește a fi cât se poate de adevărată.

Cercetătorii de la Universitatea Northwestern din Evanston, Illinois, au descoperit că această băutură acţionează în mod opus canabisului, după ce au analizat efectele pe care le are asupra organismului.

Dacă fumătorii de marijuana se simt înfometaţi şi recurg la ciocolată, deoarece substanţa psihoactivă afectează părţi ale creierului asociate cu apetitul, cafeaua are un efect opus şi suprimă foamea.

În noul studiu, experţii au descoperit că această băutură ajută la scăderea în greutate nu numai prin accelerarea metabolismului, ci şi prin suprimarea dorinţei de a mânca.

Studii anterioare au arătat că două ceşti de cafea pe zi, după urmarea unei diete, menţin greutatea coroporală.

În 2015, Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară recomanda adulţilor să consume până la 400 de miligrame de cofeină pe zi. Femeile însărcinate nu trebuie să depăşească un consum zilnic de 200 de miligrame. Dacă dozele recomandate sunt depășite, există riscuri pentru sănătate, inclusiv anxietate şi insuficienţă cardiacă, relatează Rador.

Ana Grama