Cum modifică creierul ciupercile magice

0
381

TRP0004GR4Oamenii de știință au descoperit cum modifică funcționarea creierului substanţele psihedelice din ciupercile magice. Potrivit savanților care au studiat creierul uman în timpul “călătoriilor” mentale induse de acestea, activitate cerebrală devine asemănătoare cu aceea din timpul viselor.

Într-un studiu publicat în revista Human Brain Mapping, citat de Mediafax, cercetătorii au examinat efectele psilocibinei – ingredientul psihedelic din ciupercile magice – asupra creierului, folosind informaţiile obţinute în urma tomografierii creierului voluntarilor care au fost injectaţi în prealabil cu acest drog.

“O metodă bună de a înţelege cum funcţionează creierul este să perturbi sistemul într-un mod nou şi accentuat. Drogurile psihedelice fac exact acest lucru, devenind astfel instrumente puternice pentru a cerceta ce anume se întâmplă în creier în momente de alterare profundă a conştiinţei”, a explicat Enzo Tagliazucchi, care a coordonat studiul de la Universitatea Goethe din Germania.

Ciupercile magice au fost folosite din cele mai străvechi timpuri în ritualurile religioase, dar şi în scop recreaţional. Acestea cresc în stare naturală peste tot în lume.

Ana Grama

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here