Premieră. Documentarul “Cultul Ursului”, la Cinema “Elvira Popescu” din Capitală

0
253
Cultul Ursului
Documentarul “Cultul Ursului”

Documentarul “Cultul Ursului”, de Oana Raluca Ghiocel, va fi proiectat în premieră, vineri, la Cinema “Elvira Popescu” din Capitală. Filmul este dedicat organizațiilor din România care derulează proiecte pentru protejarea ursului brun, informează un comunicat de presă.

La eveniment vor fi prezenți Oana Raluca Ghiocel, regizor și producător; Cristian Lascu (speolog, senior editor la National Geographic România); Ion Ghinoiu (etnolog și cercetător al culturii populare românești al Institutului de Etnologie și Folclor Constantin Brăiloiu, Academia Română); Magor Csibi, director al organizației World Wide Fund.

Filmul prezintă în detaliu descoperirea realizată de speologul Cristian Lascu în 1987, în Peștera Rece din Munții Apuseni: o formațiune de cranii de urs în formă de cruce realizată de omul preistoric acum peste 80.000 de ani.

Documentarul este bazat pe imagini numeroase peșteri românești, un interviu în premieră cu David Quammen (cunoscut explorator National Geographic SUA, care a studiat îndeaproape urșii din România, dar și alte zone din lume), ilustrații originale ale urșilor, peșterilor și oamenilor preistorici din România și Europa realizate special pentru acest film de artistul paleo american Viktor Deak.
 
Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here