Concert de pian, vineri, la Filarmonica Botoşani

0
155

fără titlufără titlufără titluCsiky BoldizsarVineri, 4 aprilie 2014, de la ora 18,30, melomanii se vor delecta cu muzică de Schubert, Mozart şi Beethoven, invitatul Filarmonicii Botoşani fiind pianistul Csiky Boldizsar (la pupitrul dirijoral Liviu Condriuc).

În program:

Fr. Schubert: Uvertura operei Rosamunde (Zauberharfe)

W. A. Mozart: Concertul nr. 23, în la major, pentru pian şi orchestră, KV 488

L. van Beethoven: L. van Beethoven: Simfonia a VI-a, în fa major, op. 68 – Pastorala

CSIKY BOLDIZSÁR s-a născut la Reghin, în data de 25 noiembrie 1968. A urmat cursurile Liceului de Artă din Târgu Mureş, unde a studiat pianul cu profesoarele Szönyi Márta şi Ávéd Éva. A continuat să studieze muzica la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, având ca profesori pe Ioana Prada şi Dana Borşan la pian şi pe Hans Peter Türk la compoziţie. După terminarea cursurilor academice, în anul 1991, a urmat cursuri post-universitare cu maestrul Jenö Jandó de la Academia Franz Liszt din Budapesta (Ungaria).

În acelaşi domeniu al pianisticii a mai studiat cu maestrul Walter Kraft, la München (Germania), între anii 1993-1997, iar în anul 1998 a participat la cursul de vară de la Fontainebleau (Franţa), unde a frecventat cursurile profesorilor Gabi Casadesus, Philippe Bianconi şi Philippe Entremont. Ca artist interpret a susţinut peste 500 de recitaluri şi concerte în majoritatea centrelor muzicale ale ţării, precum şi peste hotare. El a sustinut concerte în ţări precum: Austria, Bulgaria, Elveţia, Germania, Italia, Ucraina, Ungaria, Cehia, Japonia. În prezent ocupă funcţia de lector universitar la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.

Sursa: stiri.botosani.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.