Crăciunul pe rit vechi

0
277

Creștinii ortodocși pe rit vechi sărbătoresc Crăciunul la o diferență de treisprezece zile față de creștinii care se ghidează după calendarul gregorian. De exemplu, Biserica Ortodoxă Etiopiană și Biserica Ortodoxă Rusă sărbătoresc Crăciunul la 7 ianuarie, în timp ce Biserica Ortodoxă Armeană îl sărbătorește pe 6 ianuarie.

Din Betleem în Moscova și Atena, diferite comunități  creștin-ortodox au celebrat zilele acestea Crăciunul, după data din vechiul calendar iulian, conform  usnews.com/

Slujbă oficiată de un preot ortodox armean, cu prilejul Nașterii Domnului Iisus Hristos, în biserica Sfântul Sarkis din Damasc.

damascNațiune preponderent romană-catolică, în Filipine, data de 6 ianuarie este dedicată Celor Trei Regi, Melchior, Baltazar și Gașpar. Cu această ocazie, în cadrul unei ceremonii tradiționale, bărbați costumați ca cei Trei Regi, împart bomboane copiilor.

 

magiGâște cu decorațiuni de Crăciun defilează nestingherite pe străzile din Madrid. Parada tradițională marchează ajunul Bobotezei, o sărbătoare creștină  dedicată  celor Trei  Magi,  care urmând steaua au adus daruri pruncului Iisus.

gaste

 

Potrivit tradiției, credincioșii creștin ortodocși macedoneni sărbătoresc Crăciunul după calendarul iulian, pe  07 ianuarie. Cu acest prilej aprind creangă de  stejar, în speranța că aceasta le va aduce sănătate, noroc și bunăstare.

macedonia

 

Lumânări sunt aprinse pentru a reprezenta lumina  nașterii lui Hristos în Belgrad, Serbia. În aceste zile,  creștinii se salută cu „Hristos s-a născut” la care se răspunde cu  „Adevărat că s-a născut”

belgrad

 

 

Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.