Corul Madrigal vine la Festivalul Medieval Dracula

0
255

corul-madrigalCorul Madrigal va susţine, vineri, de la ora 22.00, un concert la Curtea Domnească din Târgovişte. Intrarea este gratuită. Spectatorii vor putea urmări şi un recital de muzică renascentistă susţinut de Cvartetul de coarde ”Muntenia” al Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi Cristina Munteanu – harpă solo.

Spectacolul este inclus în manifestările din cadrul Festivalului Medieval Dracula din 13-16 iunie de la Târgovişte.

Recitalul care va începe la ora 22, va fi susţinut între ruinele Curţii Domneşti unde se află renumitul Turn al Chindiei, repertoriul fiind compus în exclusivitate din muzică medievală europeană.

Corul Naţional de Cameră Madrigal s-a născut sub zodia succesului în 1963, sub bagheta dirijorului-fondator Marin Constantin, devenind formaţia românească a cărei menire s-a dovedit a fi o existenţă în lumea ”Perfecţiunii” şi a ”Purităţii” în lumea ”Absolutului în artă”, un adevărat brand cultural românesc.

În anul 2013 s-au implinit 50 de ani de când celebritatea a strâns în cartea formaţiei succese după succese:

Peste 4000 de concerte, sute de turnee, participarea din 1964 la toate ediţiile Festivalului Internaţional ”George Enescu”, 40 CD-uri, filme de lung şi scurt metraj, realizate în România, Europa, Asia şi America, numeroase premii şi distincţii.

Sursa: adevarul.ro

V-ar putea interesa și următoarele articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.