Organismul uman continuă prin a uimi atât publicul larg, cât și oamenii de știință. Complexitatea funcțiilor acestuia, atrage după sine următoarea afirmație: corpul uman este o mașinărie mereu surprinzătoare.
În cele ce urmează vom evidenția rezultatele unui studiu referitor la enigmele corpului uman. De pildă, câți dintre noi știau că aproximativ 1,26 de miliarde celule mor şi sunt înlocuite în cinci minute?
Celulele din corp se schimbă atât de des, încât în trei luni ai practic un schelet nou şi într-o lună altă piele, se arată pe https://curiosity.com.
O suprafață de 6, 5 cm pătrați de piele cuprinde 32.700 miliarde de celule, iar 6 metri de vase de sânge au în componență 3,6 metri nervoase și 100 de glande sudoripare.
Este deja cunoscut faptul că un număr de 206 oase alcătuiesc corpul uman, iar mai mult de jumătate dintre acestea se află în mâini și în laba piciorului.
„Cea mai mare arteră, numită aorta, traversează corpul şi are un diametru similar celui al unui furtun de grădină: iar în fiecare zi, se pierd 100 de fire de păr şi se produs 1,5 litri de mucus”, se arată pe http://www.factslides.com/.
Pe parcursul vieții se produce o cantitate de salivă impresionantă, încât se pot umple două piscine.
Specialiștii ne informează că impulsurile călătoresc la o viteză uimitoare, de 273,5 kilometri pe oră. Mai mult, nasul poate recunoaște 50.000 de mirosuri: dacă simțiți un miros din nou, în mintea voastră se poate declanșa instantaneu o amintire legată de acesta.
Conform http://www.descopera.ro/, corpul nostru chiar poate prezice vremea. Când se apropie o furtună, presiunea atmosferică scade, iar cea din încheieturi creşte. Deci, dacă te dor încheieturile înseamnă că vine ploaia.
În final, specialiștii reliefează că se poate supraviețui fără stomac, splină, un rinichi, 80% din intestine şi 70% din ficat.
Alexandra Gîrbea
Jurnal Spiritual
V-ar putea interesa şi aceste articole