Festivalul Opera Copiilor – Divertismentul ideal de 1 iunie

0
322

copilăriaCopilărie – Ziua de 1 iunie – „De unde sunt eu. Sunt din copilăria mea. Sunt din copilăria mea ca dintr-o țară” (Antoine de Saint Exupery) – Spectacolul Sunetul muzicii la Opera Comică pentru Copii

Copilăria – Perioada când totul este interesant și frumos

Între 29 mai și 3 iunie 2018 la Opera Comică pentru Copii din București va avea loc Festivalul Opera Copiilor. Cei mici se pot distra și pot desfășura diverse activități educative. Principala atracție din acest an va fi premiera spectacolului „Sunetul Muzicii”, prezentat în zilele de 1, 2 și 3 iunie, de două ori pe zi, la Sala Mare a Operei Comice.
De asemenea, festivalul vine în întâmpinarea publicului și cu o serie de activități și evenimente. Printre se numără un târg educațional cu 80 de expozanți, workshop-uri și ateliere creative, concursuri, jocuri și spectacole în aer liber.

Zilnic, între orele 16 și 18, vedete ale vieții publice și sportive românești, printre care Paula Seling, Teodora Buciu, Margareta Pâslaru, Loredana Dinu le vor citi celor mici povești, într-un colț special amenajat pentru lectură. Organizatorii s-au gândit și la alte surprize pe gustul copiilor, care le vor face petrecerea și mai plăcută. În Aventura Parc, ei se vor putea cățăra, escalada și participa la campionate de public speaking, șah, kendama, Quoridor sau King Domino. Prichindeii se vor putea distra pe toboganul gonflabil, la piscina cu bile sau în balonul cu aer cald. Vor putea admira expoziția de fluturi vii din diferite specii și cele 4 acvarii cu peștișori colorați.

Copilăria – Gândurile unor oameni celebri

„Cea mai eficientă educație pentru un copil constă în joaca lui cu lucruri frumoase.” (Platon)
„Nu ne putem imagina copilăria fără râsetele și jocurile sale. Sufletul și inteligența devin mari prin joc. Despre un copil nu se poate spune că el crește și atât; trebuie să spunem că el se dezvoltă prin joc.” (Jean Chateau)
„Un copil care nu se joacă nu este un copil, dar omul care nu se joacă a pierdut pentru totdeauna copilul care trăia în interiorul său și de care îi va fi groaznic de dor.” (Pablo Neruda)
„Să nu te dezveți de joaca luminoasă a copilăriei.” (Zoltan Terner)
Distracție plăcută, copii!

Te invit să citești și articolul Bookfest 2018.

Rămâi în actualitate accesând rubrica destinată evenimentelor aici.

Mihaela Mușetescu