Copiii vor fi ghizi la Muzeul Naţional de Istorie a României, de 1 iunie

0
790
Copiii vor fi ghizi la Muzeul Naţional de Istorie a României, de 1 iunieCopiii vor fi ghizi, pe 1 iunie, la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) din Bucureşti, şi îi vor aşteapta pe vizitatori pentru a-i conduce în lumea fascinantă a istoriei, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Muzeul Naţional de Istorie a României este partener al evenimentului cultural „Ghiduşii Muzeelor”, organizat de Garmy Kids Grădiniţă şi Afterschool, alături de alte trei mari muzee din Bucureşti, respectiv Muzeul Naţional „George Enescu”, Muzeul Naţional al Literaturii Române şi Muzeul Naţional al Pompierilor – Foişorul de Foc.

Copiii care vor fi ghizi pentru o zi au participat în prealabil la o serie de cursuri interactive, descoperind secretele meseriei unui ghid de muzeu şi au învăţat cum să devină la rândul lor îndrumători, în „Weekendul Ghiduşilor”, care are loc sâmbătă şi duminică.

Ziua dedicată Muzeului Naţional de Istorie a României este chiar 1 iunie – Ziua Internaţională a Copilului.

„Folosindu-şi cunoştinţele deprinse, copiii îşi vor pune ecusoanele de ghiduşi şi îi vor aşteapta cuminţi şi cu emoţie, pe vizitatori, pentru a-i conduce în lumea fascinantă a istoriei. Părinţii, bunicii, profesorii, prietenii şi toţi cei care doresc sunt aşteptaţi în intervalul orar 11.00 – 15.00, de micii ghiduşi care le vor prezenta, cu bucuria şi inocenţa copilăriei, expoziţiile muzeului”, spune MNIR.
1 iunie, scurt istoric

Ziua Copilului a fost menţionată prima dată, la Geneva, la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor, în august 1925. La acest eveniment 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus Ziua Copilului.

În anul 1954, Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare stat să dispună de o zi la aşa-numita „Ziua Copilului”.

Data acestei sărbători variază de la o ţară la alta, statele din fostul bloc comunist adoptând 1 iunie pentru a marca Ziua Internaţională a Copilului.

Ana Grana

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.