Copiii din România, susținuți să devină astronauți

0
129

10363544_680381042033552_3958355994425195888_nAgenția Spațială Română (ROSA) a lansat în România Biroul European de Resurse pentru Educație Spațială, proiect ce își propune să încurajeze predarea și învățarea disciplinelor științifice în școli și să îi ajute pe tineri să aibă acces la o carieră în domeniul spațial, se arată într-un comunicat de presă

“Vrem să retrezim în noua generație dorința de a deveni astronauți, ingineri sau oameni de știință”, a declarat Virgiliu Pop, manager al Biroului European de Resurse pentru Educație Spațială (ESERO) România.

„România este o țară cu un potențial educațional deosebit — dovadă sunt premiile obținute de către elevii și studenții români la olimpiadele și competițiile internaționale de știință — dar în același timp, educaţia românească prezintă zone sensibile în care îmbunatăţirile sunt absolut necesare pentru a diminua discrepanţa dintre elevii foarte buni şi cei mai puţini buni”, a mai spus el.

Proiectul a fost inițiat de către Agenția Spațială Europeană (ESA) cu scopul de a folosi fascinaţia pentru domeniul spaţial pentru a încuraja predarea şi învăţarea unor discipline precum matematica, ingineria, tehnologia sau științele în şcolile europene primare şi secundare.

În România, biroul a fost înființat ca urmare a unui parteneriat dintre Agenția Spațială Europeană și Agenția Spațială Română (ROSA). ESERO România se alăturǎ unei reţele europene prezente la momentul actual în 10 ţări de pe continent.

“ESERO este un proiect care îşi doreşte să răspundă nevoilor specifice ale fiecărei ţări”, a declarat Kai-Uwe Schrogl,  director al Departamentului pentru Relația cu Statele Membre din cadrul Agenției Spațiale Europene.

“Credem că cea mai bună cale de a îndeplini acest obiectiv este aceea de a ne uni forţele cu instituţiile naţionale pentru educaţie, pentru ca mesajul nostru sǎ ajungǎ la elevi. ESA este dedicată misiunii de a contribui la formarea forţei de muncǎ ştiinţifice şi tehnice de mâine şi de a inspira tinerele generaţii”, a  Virgiliu Pop.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

Puteti accesa: https://jurnalspiritual.eu/karina-luncanu/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.