Copiii cu astm au risc de alergie la arahide

S-au făcut cercetări la Spitalul de Copii Mercy - Ohio

0
217

Alergie – În perioada 15-20 mai 2015, la Denver, Colorado, a avut loc o conferință în care a fost prezentat un studiu referitor la alergia manifestată de copiii care suferă de astm.

alergie arahide

Mai mult decât atât, studiul intitulat American Thoracic Society International Conference ne informează că acești copii manifestă și o sensibilitate la alune, fără să știe acest lucru însă, ne informează Agerpres.

Un număr de 1.517 copii de la clinica pulmonară de la Spitalul de Copii Mercy din Toledo – Ohio au constituit respondenți pentru cercetarea elaborată de doctorul Robert Cohn, director medical de boli pulmonare la Spitalul de copii din Dayton și echipa sa.

Citiți și Alergia la frig. Cum se manifestă?

Aceștia au fost diagnosticați pentru probleme respiratorii și astm. Doar un procent de aproximativ  11% dintre acești copii știau că au alergie la arahide.

Conform time.com, mulți dintre copiii din acest studiu s-au întors la clinică și au făcut un test de sânge. Aceasta, pentru a-i testa dacă sunt alergici la arahide, iar 22% au ieșit cu rezultat „pozitiv”.

Alergie la arahide

Într-un interviu acordat revistei Time, Cohn a menționat: „nu cred că acelor copii cu alergie la arahide li s-ar fi putut pune un diagnostic greșit de astm. Lucrurile stau cel mai probabil invers. Copiii cu astm bronșic ar putea să nu fie cunoscuți ca având o sensibilitate la arahide. „Părinții copiilor cu astm ar trebui să înțeleagă că pot exista medicamente pentru astm. Unele nu sunt recomandate copiilor cu alergii la arahide”.

Concluzionând, s-a constatat că dintre cei 22 % de copii care au avut un răspuns „pozitiv” la test nu bănuiau că aveau vreo alergie sau sensibilitate la alune. S-a sugerat, de asemenea, că persoanele care lucrează cu copii suferinzi de astm bronșic ar putea dori să fie mai conștienți de anumite lucruri privitoare la starea lor de sănătate.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa și:

Există o  legătură directă între creier şi sistemul imunitar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.