Conturul României “desenat” pe bicicletă pentru copiii cu autism

0
158
Conturul României "desenat" pe bicicletă pentru copiii cu autism
Conturul României “desenat” pe bicicletă pentru copiii cu autism

Conturul României “desenat” pe bicicletă pentru copiii cu autism

Patru ciclişti vor “desena” conturul României pe bicicletă pentru copiii cu autism, în cadrul unei campanii. Campania se va face în cât mai multe comunităţi. Scopul urmărește conștientizarea autismului. De asemenea şi se urmărește și strângerea de fonduri, informează un comunicat al asociaţiei Help Autism.

Pe 4 august, patru ciclişti temerari iau startul din Bucureşti într-o aventură demnă de aniversarea a 100 de ani de România Mare. Timp de 16 zile vor ‘desena’ conturul ţării pe bicicletă pentru o cauză nobilă. Este vorba de conştientizarea autismului în cât mai multe comunităţi şi strângerea de fonduri. Banii sunt destinați recuperării celor 500 de copii speciali ai asociaţiei Help Autism, anunță sursa citată.

Cei patru ciclişti care vor “desena” conturul României pe bicicletă sunt Bogdan Bara, Iulian Pintilie, Ştefan Slăvilă şi Alexandru Mierlea. Ei fac parte din comunitatea “Vara la Pedală”. Transformaţi în ambasadori ai copiilor cu autism, ei vor descoperi frumuseţile României pe bicicletă. Traseul va fi de 3.000 de Km.

Iniţiativa “Contour 100” aparţine UBIS Club . Evenimentul este organizat în parteneriat cu Help Autism, EduCaB şi Editura Herald.

Conturul României “desenat” pe bicicletă pentru copiii cu autism

Traseul urmăreşte extremităţile geografice ale României şi traversează forme majore de relief. Fiecare zi a Contour-ului include locuri simbolice pentru istoria românilor. Turul se împarte în etape de aproximativ 180 km/zi. Startul se va da din Bucureşti de unde se va porni spre sud. Apoi traseul continuă  spre est, pentru a reveni în Capitală pe 19 august.

Pe parcursul celor două săptămâni, echipa şi staff-ul tehnic vor poposi în biblioteci publice înscrise în programul EduCaB. În aceste locații vor participa la evenimentele de informare şi conştientizare a autismului.

Evenimente de conștientizare a autismului

În fiecare dintre aceste locuri vor fi împărţite cărţi şi materiale informative privind autismul. Acestea vor fi apoi a fi distribuite mai departe în comunităţile locale.

Primul eveniment în cadrul bibliotecilor publice va avea loc în Constanţa, în 6 august. Evenimentul se va desfășura în amfiteatrul Bibliotecii Judeţene, între orele 10.30 – 12.00.

În 8 august, la Iaşi, echipa va participa la evenimentul de final de etapă, la Palas Mall, între orele 16.00 – 18.00. Celor patru li se vor alătura colegi din comunitatea “Vara la Pedală” Iaşi.

În 10 august, la Suceava, membrii comunităţii locale sunt invitaţi, alături de echipă şi de specialiştii în terapia copiilor cu autism. Manifestarea va avea loc la centrul comercial Shopping City, între orele 11.00 – 15.00. Acesta va fi de altfel cel mai mare eveniment al traseului.

“Aventura se încheie pe 19 august în Bucureşti. Oricine poate susţine iniţiativa Contour 100 contribuind cu donaţii pentru susţinerea terapiei copiilor cu autism. Donațiile se pot face pe platforma Galantom: helpautism.galantom.ro.

Mai multe informaţii despre eveniment şi desfăşurarea cursei pe paginile de Facebook ale organizatorilor Acestea sunt www.facebook.com/ubisclub şi www.facebook.com/helpautism.ro.

Ana Grama