Preoţii iniţiaţi în tainele contabilităţii primare, pe bani europeni

0
165

Contabilitate primară pentru preoti Preoţii din unele Episcopii şi Arhiepiscopii din cuprinsul Patriarhiei Române s-au iniţiat în contabilitate primara.

Proiectul de formare în contabilitate primară pentru preoţi a fost iniţiat din septembrie şi 2010. El este realizat cu bani europeni.

„Începând din septembrie 2010, Federaţia Filantropia împreună cu Patriarhia Română, Instituto de Formation Integral (IFI) şi SC Global Commercium Development S.R.L implementează proiectul FORTE – FORMARE TRAINICĂ PENTRU PARTENERIAT SOCIAL. Proiectul se desfăşoară pe parcursul a 36 de luni, până în august 2013, pe teritoriul României. El este susţinut financiar prin Programul Operaţional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU.”

Conform basilica.ro, „scopul proiectului vizează dezvoltarea capacităţii organizaţionale a structurilor active în domeniul parteneriatului social din cadrul Administraţiei Patriarhale”, iar „între obiectivele propuse de Sectorul Economico-Financiar s-au numărat: înţelegerea şi clarificarea termenilor de specialitate; îmbunătăţirea competenţelor de utilizare a instrumentelor contabile; construirea unei înţelegeri unitare asupra aspectelor administrativ-bisericeşti.”

Astfel de cursuri s-au organizat în acest an în Arhiepiscopia Dunării de Jos dar şi în Episcopia Caransebeşului.

Cursul de contabil este acreditat de Agenţia Naţională pentru Calificări; el este organizat în cadrul proiectului FORTE, prin Federaţia Filantropia a Patriarhiei Române. Pe data de 26 iulie a avut loc examenul final la cursul de contabilitate primară și administrație parohială la Episcopia Caransebeşului.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.