Consumul de legume protejează memoria

0
90
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

fructe și legumeImportanţa consumului de legume şi fructe este foarte bine cunoscută, însă nu şi efectele benefice ale aportului mărit de alimente bogate în folaţi (vitaminele din grupul B) asupra memoriei. Cercetătorii americani au evaluat funcţia cognitivă a mai multor bărbaţi cu vârste cuprinse între 50 şi 85 de ani.

Importanța consumului de fructe și legume

Rezultatele studiului au relevat că bărbaţii care au integrat în dieta lor alimente bogate în folaţi au prezentat o reducere a riscului de declin cognitiv comparativ cu cei care au consumat o cantitate mică de alimente bogate în folaţi.

Un nivel ridicat al folaţilor stimulează capacitatea de orientare spaţială a persoanelor înaintate în vârstă. Foiații sunt necesari atât în dietă cît şi în sânge.

Într-un studiu realizat anterior s-a ajuns la asocierea concentraţiilor ridicate de homocisteină cu nivelul cognitiv scăzut. Homocisteina este un marker al riscului pentru afecţiunile cardiovasculare. Aşadar, dacă suplimentarea cu folaţi ajută la scăderea concentraţiilor de homocisteină din plasmă s-a considerat că tocmai acest lucru explică efectele benefice ale folaţilor. Însă, studiul recent evidenţiază că efectele benefice ale folaţilor sunt independente de impactul acestora asupra concentraţiilor de homocisteină.

Farmacist.ro/ martie 2006

Citiți mai multe articole de la rubrica Sănătate.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here