Concurs şi burse de proiecte de cercetare-ARCADIA

0
130

Lansarea concursului de propuneri de proiecte de cercetare „Bursele de studiu ARCADIA în domeniul dezvoltării internaţionale pentru studenţii români 2014”.

arcadiaÎn cadrul proiectului „Formarea tinerilor experţi români în domeniul dezvoltării internaţionale”, ARCADIA lansează concursul de propuneri de proiecte de cercetare, în vederea finanţării de vizite de studiu în ţările în curs de dezvoltare cu prioritate în ţările din zona Europei de Est.

Programul de burse de studiu se desfăşoară în perioada martie-iulie 2014, iar termenul limită pentru înscrierea în concurs este 4 aprilie 2014. Selecţia este continuă, astfel că recomandăm trimiterea aplicaţiilor cât de curând posibil.

Programul de burse se adresează studenţilor cetăţeni români înscrişi la programe de master sau doctorat în cadrul unei universităţi din România şi care doresc să se specializeze în domeniul dezvoltării internaţionale. Prin acest program studenţii beneficiază de o bursă de maxim 700 euro pentru efectuarea unei vizite de studiu cu o durată maximă de 7 zile în ţările în curs de dezvoltare şi de un program de consiliere academică online pentru rafinarea metodologiei aferente studiului şi dezvoltarea abilităţilor de scriere academică;

Bursierii vor avea posibilitatea să îşi prezinte lucrările elaborate în urma efectuării vizitelor de studiu în cadrul conferinţei internaţionale ARCADIA „The development approach of CEE donors: Priorities, actors and frameworks”(Cluj Napoca, 15 iunie 2014), urmând ca lucrările, în forma lor finală, să fie publicate în revista Romanian Internaţional Development Review.

Temele propunerilor de cercetare trebuie să fie în strânsă legătură cu priorităţile politicii naţionale de cooperare pentru dezvoltare.

Printre temele propuse se numără: Tranziţia spre democraţie; Dezvoltarea economică sustenabilă în contextul schimbărilor climatice; Identitatea României ca stat-donator în raport cu ţările beneficiare ale asistenţei pentru dezvoltare; Analiza impactului unor proiecte de asistenţă tehnică derulate de MAE în ţările prioritare (se vor pune la dispoziţia candidatului documentele de proiect necesare de către echipa MAE).

Zonele prioritare pentru efectuarea vizitelor de studiu sunt Europa de Est şi Caucaz (Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Republica Moldova).

Proiectul “Formarea tinerilor experţi români în domeniul dezvoltării internaţionale” este finanţat de Ministerul Afacerilor Externe din bugetul de Asistență Oficială pentru Dezvoltare (AOD) şi implementat de ARCADIA, în parteneriat cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare- Biroul Regional Bratislava.

ARCADIA- Asociaţia Română pentru Cooperare şi Dezvoltare Internaţională are ca scop principal dezvoltarea unei comunităţi a specialiştilor români activi în domeniul cooperării şi dezvoltării internaţionale atât la nivel academic, cât şi profesional.

Prin proiectele sale, asociaţia doreşte să contribuie la promovarea acestui domeniu în România, dar şi la specializarea resurselor umane care manifestă un interes deosebit faţă de activitatea propusă. ARCADIA este direct implicată în susţinerea unei reţele-resursă de specialişti români în domeniul cooperării şi dezvoltării internaţionale şi în susţinerea programelor de pregătire a unei noi generaţii de experţi în domeniu.

Platforma online NING: www.arcadianetwork.ning.com

Website asociație: www.arcadianetwok.org

Sursa: romaniapozitiva.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.