Concurs de proiecte pentru tineri regizori şi scenografi, la Teatrul “Marin Sorescu” din Craiova

0
326

Stage1Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Craiova continuă şi în 2015 concursul de proiecte pentru tineri regizori şi scenografi români, ajuns la cea de-a cincea ediţie. Proiectul constă în prezentarea scrisă a unei concepţii regizoral-scenografice în vederea montării în acest an a unui spectacol în sala studio “Ion D. Sîrbu” a teatrului.

Potrivit Silviei Pavel, purtătorul de cuvânt al teatrului, textul proiectului va avea la bază o piesă românească contemporană, scrisă în ultimii zece ani şi care să aibă maxim opt personaje, proiectul va fi conceput pentru Sala studio “Ion D. Sîrbu”, iar regizorul si scenograful trebuie să fie absolvenţi de studii superioare de specialitate, în ultimii cinci ani.

Textele care nu au mai fost reprezentate pe scenă au prioritate, aceasta nefiind o condiţie obligatorie, dar funcţionează ca un criteriu de departajare în cazul unui balotaj. Proiectul nu este limitativ, numărul de pagini şi forma acestuia fiind la libera iniţiativă a candidatului. Sunt acceptate şi dramatizările, dar numai după autori români contemporani, iar data limită pentru depunerea proiectelor este 28 februarie 2015.

Câştigătorii ediţiilor anterioare au fost: regizoarea Diana Dragoş, care a pus în scenă spectacolul “Conu’ Leonida faţă cu reacţiunea” de I.L Caragiale, scenografia Adriana Dinulescu, Catinca Drăgănescu cu propriul său text “Photoshop”, scenografia Sorana Ţopa, Bobi Pricop cu piesa “Profu” de religie de Mihaela Michailov, în scenografie proprie şi Dragoş Muşoiu care pune în scenă spectacolul “Spargerea” după nuvela “Jaf armat” de Răzvan Petrescu, scenografia Andreea Negrilă.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here