Din cele mai vechi timpuri, unele plante, prin proprietăţile lor, şi substanţele pe care le conţin s-au dovedit a fi aliaţi perfecţi ai tenului.
Comprese cu mentă
Astfel, menta este un remediu al coşurilor. Împiedică apariţia coşurilor sau grăbeşte uscarea lor, închide porii, stimulează circulaţia sangvină şi tonifică obrazul. Se face o infuzie foarte concentrată de mentă, în care se pot adăuga câteva felii de portocală. Când se răceşte se aplică pe faţă şi se lasă timp de 20 de minute, după care se spală faţa.
Ceaiul negru
Între multele calităţi care i se atribuie ceaiului negru este şi efectul său antirid. Bogat în aminoacizi, în fosfor, potasiu, în grupul de vitamine B şi C, ceaiul negru hidratează corespunzător pielea şi întârzie apariţia ridurilor. Pregătiţi o infuzie (un plic la 200 ml apă clocotită), în care adăugaţi o lingură de lapte. După ce va demachiaţi, aplicaţi zilnic comprese cu ceai negru.
Ceaiul verde
Şi ceaiul verde hidratează tenul foarte uscat. De asemenea protejează pielea de razele ultraviolete, reduce inflamaţia şi roşeaţa tenului şi închide porii dilataţi. Pregătiţi o infuzie din 200 ml apă clocotită şi 2 plicuri de ceai. După demachiere aplicaţi comprese cu ceai verde pe toată faţa. Nu ocoliţi zona de sub ochi, deoarece ameliorează cearcănele.
Ceaiul de măceșe
Despre ceaiul de măceşe se spune că ajută la regenerarea pielii, hidratează şi are capacitatea de a grăbi vindecarea cicatricilor provocate de acnee. În 200 ml de apă clocotită se pune o lingură cu măceşe. Se infuzează timp de 15 minute, apoi după ce se strecoară se pun pe faţă, dimineaţa şi seara, comprese.
Sursa: revistamagazin.ro
Jurnal Spiritual
Citiți și Ceaiuri terapeutice din amestecuri de plante medicinale.