Trei școlii din județul Suceava, câştigătoare la Competiţia naţională “Şcoală europeană”

0
136

Şcoala europeanăTrei unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Suceava, din care două de stat şi una particulară, au fost declarate câştigătoare în cadrul ediţiei 2018 a competiţiei naţionale “Şcoala europeană”, informează newsbucovina.ro

Potrivit rezultatelor finale publicate de Ministerul Educaţiei Naţionale, în urma evaluării candidaturilor unităţilor de învăţământ preuniversitar înscrise în competiţie, Colegiul “Alexandru cel Bun”  Gura Humorului s-a clasat pe locul al doilea, cu 191 de puncte;  Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava s-a clasat pe locul 7, cu 178 de puncte; iar Liceul Teoretic “Filadelfia” Suceava s-a clasat pe locul 32, cu 159 de puncte.
Cel mai mare punctaj la câștigat Scoala Gimnazialã “Vasile Pârvan” din Bârlad, 192 de puncte. Ea a ocupat astfel primul loc în ierarhia scolilor câstigătoare.
Competiția „Şcoala Europeană” se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care “au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale. Aceasta constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii”.
Ana Grama
Jurnal Spiritual