Peste 50.000 de vizitatori la „Comorile Chinei”, la Muzeul Naţional de Istorie a României

0
171
Comorile-ChineiExpoziţia „Comorile Chinei” a fost vizitată de un număr total de 50.700 de persoane în cele trei luni în care cele peste 100 de artefacte din patrimoniul cultural al Chinei au fost expuse la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) din Bucureşti, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, capodoperele civilizaţiei chineze s-au bucurat de aprecierea constantă a publicului, precum şi de atenţia mass-media, încă din prima zi în care au putut fi vizitate, 29 aprilie.

„Vizitarea expoziţiei «Comorile Chinei» a constituit un eveniment unic.”

A fost ocazia de a descoperi valorile culturale de prim rang ale uneia din marile civilizaţii ale lumii ivindu-se, poate, pentru publicul iubitor de cultură, o dată la câteva zeci de ani. Pentru Muzeul Naţional de Istorie a României, realizarea expoziţiei într-un timp record a însemnat nu numai un uriaş efort organizaţional, dar şi ridicarea la un nou standard profesional a activităţii sale, mai aproape de ceea ce se practică de către marile muzee ale lumii”, se mai spune în comunicatul MNIR.

În expoziţie au fost prezentate obiecte provenind din celebrul sit arheologic de la Xi’an – unde a fost cercetat parţial ansamblul funerar al primului împărat al Chinei -, printre care patru dintre faimoşii soldaţi de teracotă şi un cal, parte a inventarului funerar al împăratului Qin Shi Huang, dar şi numeroase alte artefacte de referinţă, comori spectaculoase ale milenarei civilizaţii chineze, păstrate în trei mari muzee din China, Muzeul Palatului Imperial din Beijing, Muzeul din Shanghai şi Muzeul din Xi’an.
Expoziţia a fost organizată cu sprijinul Ambasadei Republicii Populare Chineze în România.

Pe de altă parte, începând cu data de 2 august, muzeul revine la condiţiile şi tarifele de acces anterioare lunii aprilie când a fost deschisă expoziţia „Comorile Chinei”, astfel că preţul unui bilet de acces este de 8 lei pentru adulţi, 4 lei pentru pensionari şi 2 lei pentru elevi şi studenţi. Posesorii cardurilor Euro 26 (persoane cu vârsta până în 26 de ani) beneficiază de o reducere de 50% din tariful pentru vizitatorii adulţi, respectiv 3,5 lei.

În prezent, la MNIR pot fi vizitate expoziţiile permanente „Tezaur Istoric” şi „Lapidarium – Copia Columnei lui Traian”. În perioada 2 – 9 august, accesul în muzeu se va face prin curtea interioară din strada Poştei.

Sursa Mediafax

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.